zaterdag 21 juli 2012

Dag 20: een bord vol vitamientjes en ander lekkers

Gezond eten, het is niet altijd even makkelijk om er variatie in te brengen. Maar voor dit slaatje is afwisseling juist troef. Ik ga meestal voor veel groene groentjes (erwtjes, avocado, spinazie, salade, gestoomde broccoli, groene asperges) en tomaatjes in alle kleuren en geuren. Een gepocheerd eitje maakt het helemaal af. Als je er een maaltijdsalade van wil maken, kun je er ook nog jonge aardappeltjes bij leggen.


healthy salad

Wat heb je nodig voor 2?

4 eieren (kakelvers)
1 zakje luie wijven sla
1 avocado
200 g gemengde kerstomaatjes
100 g parmaham
100 g diepvrieserwtjes (of verse)
2 el olijfolie
2 el citroensap
peper en zout


Verdeel de sla over de borden. Schil en ontpit de avocado en snij in plakjes en dresseer op de sla. Snij ook de tomaatjes in twee en leg op de sla.

Blancheer 2 minuutjes de erwtjes in kokend en gezouten water, giet af en spoel met koud water. Deze mogen ook op de sla. Drapeer nu ook de ham op het slaatje.

Zet een pot water op het vuur met daarin een flinke scheut azijn. Breng aan de kook. Breek 1 ei in een kommetje. Roer in het water (in 1 richting) tot je een soort van kolk krijgt. Laat hierin voorzichtig het eitje glijden (in het midden van de pan dus). Laat het eitje 3 minuutjes koken. Haal ze er met een schuimspaan uit en leg op een propere keukenhanddoek. Doe hetzelfde met de andere eitjes.

Leg twee eitjes op elke salade. Kruid de salade met peper en zout en besprenkel met olijfolie en citroensap.

Laat het smaken!Ann

2 opmerkingen: