zaterdag 7 juli 2012

Dag 9: Smaakvol slaatje met gegrilde halloumi

In het kader van: hangt de zon niet aan de hemel, dan ligt ze toch maar ferm op uw bord. Dit is echt zo'n zomers slaatje die alle grijze wolken doet verdwijnen. Pakken smaak en ongegeneerd genieten. Zalig. Je kan de halloumi grillen in een pan of op de bbq. Het gaat allebei. Kom we beginnen eraan!


halloumislaatje


Wat heb je nodig voor 2 personen?

250 g kerstomaatjes
50 g kalamata olijven
2 el kappertjes
1 komkommer
1/2 rode ui fijngehakt
250 g halloumi

Voor de pesto

1 teentje knoflook
1/2 bosje basilicumblaadjes
1/3 bosje platte peterselie
3 el olijfolie (extra vièrge)
2 el citroensap
grof zeezout


Halveer de kerstomaatjes, ontpit de olijven en doe alles in een grote kom. Schil de komkommer, snij middendoor en haal er met een lepel de zaadjes uit. Snij de komkommer in blokjes van iets minder dan 1 cm. Doe bij de olijven. Spoel de kappertjes onder koud water en doe samen met de ajuin bij de rest. Meng goed en zet opzij.

Maak nu de pesto. Doe een snuf grof zeezout in een vijzel en stamp hierop de look fijn. Doe er de basilicum bij en stamp opnieuw tot je een papje hebt. Hak de peterselie grof en doe bij de basilicum. Stamp opnieuw tot een papje. Roer er de olijfolie en het citroensap onder. Zet weg.

Snij de halloumi in vier plakken. En bak ze op een hete grill gedurende 1-2 minuutjes aan elke kant.

Verdeel de tomatenmengeling over de borden, leg er de halloumi op en dresseer er de pesto over. Dien meteen op want anders wordt de halloumi rubberig.


Smakelijk!


Ann

2 opmerkingen:

  1. Perfect, die halloumi ligt al een maand in mijn frigo te wachten op een goed receptje.
    Ik heb wel geen bbq of grillpan...

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. gewoon een beetje bakken in de pan met wat olijfolie? :-

      Verwijderen