dinsdag 25 september 2012

Dolletjes met knolletjes

Jaaaaaaahaaaaaa... ik ben er weer. Na een behoorlijk decadent weekend (verjaardagsfeesten, cinema-avondjes die uitliepen tot 5u 's ochtends...) kom ik jullie lastig vallen met supergezond eten. Niet te doen. Het zijn geroosterde kleurrijke bietjes en raapjes allerhande met geitenkaas. Njam njam! Geen betere manier om aan de herfst te beginnen, denk ik zo. Kom we beginnen eraan!


roasted roots and goat's cheese


Wat heb je nodig voor 4?

3 gele raapjes
3 paarse raapjes
3 rode bieten
3 wortelen
1 kleine butternut pompoen (flespompoen)
(hier mag ook pastinaak, zoete aardappel, aardpeer en dergelijke bij)
5-6 knoflookteentjes (ongepeld!)
4-5 el olijfolie
2-3 el balsamico azijn
1 el honing
2 stengels rozemarijn
200 g verse geitenkaas
peper en zout


Schil alle groenten en snij ze in evengrote stukken van maximaal 1 cm doorsnede (behalve de wortelen, die mogen slechts de helft zo dik zijn wegens een langere gaartijd). Doe alle groenten in een vuurvaste ovenschotel, doe er de olijfolie en de balsamico over, meng en kruid met peper en zout. Verdeel er de ongepelde lookteentjes over en de rozemarijn. Zet in een voorverwarmde oven op 200° tot ze gaar zijn (ongeveer 30-45 minuutjes).

Snij de geitenkaas in plakken en leg op de ovenschotel en zet 5 minuutjes onder de grill tot de kaas begint te kleuren. Haal uit de oven, doe er de honing over en serveer!


Smakelijk!



Ann


Is trouwens lekker bij een salade, kip, lam of vis.

2 opmerkingen: