donderdag 27 september 2012

Zonovergoten Provençaalse taartjes

Figuurlijk dan toch. Nu ja, in mijn hoofd is het nog volle bak zomer (ahum) en daarom bombardeer ik jullie nog eens met een fijn zuiders (voor)gerecht. Ook nu weer belachelijk gemakkelijk en ridicuul lekker. Zo hebben we het graag! Kom, simpelen van geest, we gaan eraan beginnen!


provencaalse taartjes


Wat heb je nodig?

4 bladerdeegvellen (10x10cm)
1 ei
75 g pesto
1 rode ui (dun gesneden)
10 kerstomaatjes (of 1 gewone)
8 zwarte olijven
4 artisjokharten in plakjes (blik)
paprika's (rood en geel - dunne reepjes)
100 g feta (optioneel)
olijfolie
provençaalse kruiden
zwarte peper van de molen

Verwarm de oven voor op 200°.

Breek het ei in een kommetje en klop los. Leg de bladerdeeg op een met bakpapier beklede ovenplaat en bestrijk de uiterste randen van het bladerdeeg met het ei.

Bestrijk het midden van de bladerdeegjes met de pesto en leg hierop de tomaatjes, olijven, ajuin, artisjok en paprika. Verkruimel hierover de feta en besprenkel met de olijfolie. Kruid met de provençaalse kruiden en de peper.

Bak 15-20 minuutjes in de oven.


Smakelijk!


Ann

7 opmerkingen:

  1. Hmmm, zo ééntje zou ik met plezier verslinden!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ziet er super lekker en super gemakkelijk uit! My kind of cooking! Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Lekker gezond receptje! Wel bij mij iets te 'soppig' uitgevallen

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Dat komt waarschijnlijk omdat nu veel groentjes - die normaal in de zomer verkrijgbaar zijn - hydrocultuur zijn. En waarschijnlijk (ben niet zeker hoor) meer vocht bevatten.

      Verwijderen
  4. Hello Τhere. I found yоur blog usіng msn.
    This іs a really ωell written аrticle.

    I will make sure tο bοokmark it аnd сomе bacκ to rеaԁ more of your usеful
    informatiοn. Thаnks for the post. I will certаіnly comebaсk.
    Also visit my webpage ; singlesbecomedoubles.com

    BeantwoordenVerwijderen