dinsdag 16 oktober 2012

Der Helmut Kohl Rabi Gratin

Soms zijn restjes wonderlijk. Van 3 overschotjes kan je soms de heerlijkste schotels maken. Dit is er zo eentje. Ik had nog een kohlrabi over, wat feta, en een bijna volle zak spinazie. Een perfecte coalitie zo blijkt. Je kan altijd eerst een laagje (vegetarisch) gehakt (rul gebakken) leggen en daarop de gratin. Smullen!


kohlrabi gratin een


Wat heb je nodig?

2 el olijfolie
1 ajuin
2 teentjes look
1/2 chilipeper (optioneel)
1 kohlrabi
1 zak jonge spinazie
50 g pijnboompitten
150 g ricotta
150 g feta
peper, zout, muskaatnoot


kohlrabi gratin


Schil de kohlrabi en rasp deze grof. Doe in een vergiet en laat wat uitlekken. Hak de ajuin, look en chili fijn en fruit in de olijfolie. Doe er na 2 minuutjes de kohlrabi bij en laat 2-3 minuten meebakken. Nu mag er ook de spinazie bij. Laat de bladeren helemaal 'smelten' (3 minuutjes ongeveer). Roer er de ricotta onder en kruid met peper, zout en muskaatnoot.

Doe de groenten in een vuurvaste schotel en verkruimel er de feta over. Zet onder de grill tot de feta mooi goudkleurig ziet.

Laat het smaken!


Ann

PS: dit is mijn 800ste bericht, jawadde.

4 opmerkingen:

  1. ziet er super lekker uit! Winters, romig, ...
    En het is trouwens al lang geleden dat ik nog eens koolrabi heb gegeten.
    Ik zet het alvast op mijn weekmenu :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit weekend koolrabi geroosterd in de oven, heerlijke groente is dat ! Dus dit receptje komt hier zeker ook op tafel.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Kon ik maar zo'n mooie foto's trekken van mijn eten ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. ha, de koolrabi! Da's lang geleden... maar wel lekker. Deze combinatie moeten we ook eens proberen.
    En 800 berichten? Jawadde inderdaad! (proficiat!)

    BeantwoordenVerwijderen