woensdag 24 oktober 2012

Superfantastischmegalekkere lasagne zonder vleeske.

Ha! 't Je hebt er eventjes op moeten wachten, maar het is oh-zo waard. Hartverwarmend is zo'n woordje dat me nu te binnenschiet als ik aan deze lasagne terugdenk. Vingerlikkend lekker ook. En dat allemaal vegetarisch. Schoon hé. Kom jong, we gaan ons nog ne keer smijten!


lasagnepw


Wat heb je nodig voor 4 personen?

2 el olijfolie
1 ajuin
3 teentjes look
1 courgette
1 grote rode of gele paprika
1 bakje champignons
10 cl droge witte wijn
1 blik kerstomaten
2 tl gedroogde basilicum (of 2 el verse)
3 el fijngehakte peterselie
175 g mozzarella in schijfjes
250 g ricotta
100 g mascarpone
50 g parmezaan + 25 g
1 ei
lasagnevellen (uit het versvak)
peper, zout en muskaatnoot


Hak alle groenten fijn (in blokjes van 1/2 cm), ook de champignons. Verwarm de olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de groenten in gedurende 5 minuutjes (niet al te hoog vuur). Blus met de witte wijn en laat 3 minuutjes inkoken. Doe er nu het blik tomaten bij, en kruid met peper, zout en basilicum. Laat 15 minuutjes sudderen. Roer er de peterselie onder en zet weg.

Doe de mascarpone en ricotta in een kom. Roer er de 50 g parmezaan onder en het ei. Kruid met peper, zout en muskaatnoot.

Neem een vuurvaste schotel en doe een heel klein beetje van de rode saus in de schotel (zodat de lasagnevellen niet aan de bodem kunnen blijven plakken). Leg hierop een aantal lasagnevellen. Bestrijk met wat van het kaasmengsel en verdeel hierover wat van de plakjes mozzarella. Leg hierop opnieuw enkele lasagnevellen en schep hierover een deel van de rode saus. Opnieuw lasagnevellen erop, vervolgens het kaasmengsel en de mozzarella, opnieuw vellen lasagne... tot alles op is. Bestrooi met de 25 g parmezaan.

Verwarm de oven voor op 200°.

Doe alufolie over de lasagne en zet 20 minuutjes in de oven. Haal er de folie af en laat nog eens 15 minuutjes bakken op 175°.

Wreed lekker jong!


Ann

13 opmerkingen:

  1. alé stop, het is 's morgens vroeg en nu heb ik al honger...

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Had de herfste een gezicht dan was het dat van uw lasagne, schoon!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ann, wat is de bovenste laag (behalve de parmezaan) ? Op de foto is het percies rode "saus", mogen het ook lasagneplanken zijn of geeft dat problemen ?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Yep, dat was het laatste restje saus. Best altijd eindigen met een beetje saus want anders droogt de bovenste laag pasta uit. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ziet er echt lekker uit! Een blik kerstomaten? Is dat een blik gepelde tomaten of tomatenpuree? Ik ben aan mijn winkellijstje bezig, vandaar de vraag ;)

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je hebt ook kerstomaten in blik, maar anders neem je gewoon tomatenblokjes in blik. :)

      Verwijderen
    2. Zeker geen tomatenpuree of passata. Je mag ook hele tomaten in blik nemen, maar die moet je dan wel eerst in blokjes snijden. :)

      Verwijderen
    3. Nele (aka @mmmoesjie)29 oktober 2012 om 10:20

      allee jong, nog nooit van gehoord :) ik ga het vanavond proberen, spannend! :)

      Verwijderen
  6. Hey Ann,
    gisteren klaargemaakt en was, zoals de meeste dingen op je blog, inderdaad KEILEKKER!!!
    Merci voor al je lekkere gerechten en tips.
    Hilde

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Gisteren uitgetest en helemaal goedgekeurd! De kaassaus is overheerlijk!
    Bedankt voor de tip. Zeker voor herhaling vatbaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. I alωays uѕed to гead piece of writing in
    neωs papers but now aѕ I аm a user of internеt thеrеfore from now I
    am using net foг cοntent, thаnkѕ to web.
    My web site : Http://www.prweb.com/releases/silkn/sensepilreview/prweb10193901.htm

    BeantwoordenVerwijderen