maandag 4 juni 2012

Dag 22 (ahum): aubergine-courgette lasagne

... maar dan zonder pasta. Heerlijk gerecht is dit. Komt zo ongeveer van zesta.be, maar niet helemaal. Ik was eigenlijk gewoon te lui om naar het echte recept te gaan kijken. Tja, op een zondag mag dat wel eens hé. Heerlijk relax, doen waar je zin in hebt... en soms is dat helemaal niets. Je vervelen is eigenlijk broodnodig in een mensenleven, naar 't schijnt. Wij willen alle dooie momenten opvullen, maar waarom eigenlijk? Wat is er mis met gewoon eens voor je uit te zitten staren? Fin, deze lasagne is in no time klaar en absoluut een aanrader.

Tip: ga voor de gewone mozarella en niet de buffala want die is te vochtig hiervoor.


courgette aubergine lasagna


Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 courgette
1 aubergine
2 kleine tomaten (ik had coeur de boeuf liggen...hmm)
2 mozzarellabollen (ik heb de rubberen soort van het winkelmerk genomen)
basilicumblaadjes
250 ml tomatensaus (ik heb ook een huismerk genomen met olijven)
peper en zout
olijfolie


Snij de aubergine en de courgette in plakken van 1 cm. Bak ze in best wel wat olijfolie tot ze gaar zijn. Kruid met peper en zout. Snij de tomaat in plakjes en doe hetzelfde met de mozarella. Neem een vuurvaste schotel en bouw torentjes met courgette, aubergine, mozarella, tomaten en basilicumblaadjes. Neem satéprikkers en fixeer de lasagna's hiermee zodat ze niet om kunnen vallen tijdens het bakken. Schep de tomatensaus rond de torentjes.

Bak 10 minuutjes in een voorverwarmde oven op 200°.


Smakelijk!



Ann

10 opmerkingen:

  1. Makkelijk en lekker!
    Heerlijk voor op een zondag..

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dit recept lijkt een beetje op de melanzane alla parmigiana die ik soms maak, heerlijk! Hier vind je mijn versie: http://saskookt.blogspot.be/2010/08/melanzane-parmigiano.html.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Mmmm... En inderdaad, NIETS doen is nodig!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Lekker, lekker. Ik zou ook wel met je willen samenwonen en telkens van die lekkere dingen voorgeschoteld krijgen. En dan zelf niks doen natuurlijk :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Mmmm, heb dit ook eens (half naar recept) gemaakt en ik dacht dat het toen 'melanzane' werd genoemd. Dat klinkt nog lekker ook.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. coeur de boeuf is nu niet onmiddellijk een groente die ik met dagen zonder geld zou associëren, maar lekker smaken moet dat zeker doen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. klopt. Het was een restant van mijn laatste kooksessie voor zesta... vandaar. Ik kan ze maar moeilijk weggooien hé. :)

      Verwijderen
  7. Bedankt! Het was heel lekker.
    Ik heb een hoop receptjes van je website gehaald... eindelijk lekkere dingen met weinig 'speciale' ingediënten. :)

    BeantwoordenVerwijderen