woensdag 27 juni 2012

Dag 40 (olé): een pasta om nooit te vergeten!

Ik vond dat ik deze 40 dagen zonder geld moest eindigen in stijl met een pasta die ik schaamteloos gepikt heb van BBC Good Food. Volledig zonder enige gène. 't Is hun eigen fout, ze moeten maar zo geen lekkere recepten posten. Want deze pasta is echt niet te doen jong! Zelfs de broccoli - en ik hou helemaal niet van broccoli - was er lekker in!


Dag 40.


Wat heb je nodig?

100 g pasta per persoon

100 g worstjes (type chipolata of Italiaanse worstjes) per persoon
3-4 teentjes look (geplet)
2-3 el olijfolie
1 broccoli (in heel kleine roosjes gesneden)
3 eieren
50 g geraspte pecorino + extra voor op de pasta
peper en evt. zout



Kook de pasta volgens de instructies op het pak. Doe er 3-4 minuten voor het einde van de kooktijd de broccoli bij.

Snij de worstjes in stukjes van ongeveer 2,5 cm. Warm de olie op in een anti-kleefpan en bak er de worstjes in. Zet het vuur lager en doe er de look bij. Het gaat nu echt zalig beginnen ruiken. Let wel op dat de look niet bruin wordt.

Neem een grote mok en breek er de eitjes in, doe er de 50 g kaas bij en klop met een vork de eitjes los. Kruid met peper.

Giet de pasta af en probeer een kopje van het vocht op te vangen. De pasta NIET spoelen. Doe terug in de pot (maar zet niet terug op het vuur), doe er de worstjes bij en roer er de eieren onder. Door de warmte van de pasta gaat de eiersaus beginnen binden. Mocht de saus te dik worden, kan je er een beetje van het opgevangen kookvocht bijdoen. Bij mij was het niet nodig.

Verdeel over de borden en doe er nog wat kaas over.

Echt smullen!


Ann




Voilà, de 40 dagen zonder geld zitten erop. Het is soms wel moeilijk geweest, moet ik eerlijk bekennen, maar ook heel leerzaam. Je kan echt wel creatief koken met weinig geld. En als je geen inspiratie meer hebt, ik heb 40 wreed goedkope recepten die vooral lekker zijn. Olé.

Tot morgen voor een nieuwe 40 dagen zonder... iets anders.





15 opmerkingen:

  1. Proficiat! Ik heb ze alle 40 elke ochtend gelezen; en het is verdomd inspirerend. Bedankt. Deze laatste doe ik morgen klaar.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Oh, ik vond het al jammer dat de veertig dagen voorbij zijn maar je komt dus met iets anders? Ik ben nu al benieuwd, go go go!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. blijf maar lekker door kokkerellen. ik zou u alleen graag veeeeeel beter kennen. en dan af en toe samen uw kooksels opeten :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. lijkt wat op een vegetarische pasta die ik veel maak, recept van Mme Zsazsa (met broccoli en rode pepertjes) ... En bedankt voor de 40 dagen inspiratie ... Ik kijk uit naar uw volgende stunt!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dit is een super budgetgerecht voor mij omdat:
    - de worstjes al in de vriezer liggen (en de vriezer moet leeg!)
    - de broccoli bij ons van eigen kweek (van mijn vader) is dus gratis voor mij
    - we altijd pasta, eieren en kaas in huis hebben.

    Ga hem dus zeker binnenkort maken! En wie weet haalt het mijn blog wel? ;-)

    Ben benieuwd naar je volgende 40 dagen ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. ik lees je blog al geruime tijd en heb ook al van je recepten uit geprobeerd .... ik volg je nu letterlijk en figuurlijk in blogland ... je blog blijft me inspireren !!!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. dankjewel voor al je geweldige recepten! En ik kijk uit naar 40 dagen zonder koemelk én sojamelk én vlees én liefst ook nog zonder vis, vooralsnog een moeilijke zoektocht hier.

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Meer van dat! Ik kom hier graag visueel smullen!

    BeantwoordenVerwijderen
  9. broccoli, dat is al goed voor mij: moet namelijk extra op mijn voeding letten: extra ijzer! misschien moet ik me eens wagen aan 40 dagen MET ijzer ;-).
    Ach zolang de "ZONDER" maar MET VEEL SMAAK is! Of het nu met/zonder vis/vlees/melk/ en weet ik wat nog is.

    BeantwoordenVerwijderen
  10. De smaak primeert altijd bij mij, dus wees gerust! Dank u voor de mooie complimenten iedereen!

    BeantwoordenVerwijderen
  11. Is dat ook 3 à 4 teentjes knoplook per persoon? ;-) Hopelijk komen uw 40 recepten ergens in een kookboekje of bijlage, want dat zou wreed handig zijn als naslagwerk.

    BeantwoordenVerwijderen
  12. Ik moest daar spontaan van kwijlen jong! Heb hem dan maar gepind, voor als ik zelf weer wat meer tijd heb...

    BeantwoordenVerwijderen
  13. Nen dikke proficiat voor de 40 mooie gerechten ,ik heb ervan genoten !! Ben al benieuwd naar je volgende project ...

    BeantwoordenVerwijderen
  14. Dit gaan mijn kinderen geweldig vinden! En ik ook hoor... Er staan deze week trouwens twee van je recepten op ons menu, wij zijn fan!

    BeantwoordenVerwijderen
  15. OOh ja, eentje die hier zal scoren bij de jongens !

    BeantwoordenVerwijderen