woensdag 11 juli 2012

Dag 13: Fantastisch lekkere noedels met zeekraal

Hoe mottig de VegMex was gisteren, zo overheerlijk zijn deze sobanoedels met zeekraal en shiitake champignons vandaag. Yum yum yum!!! Voor de glutenmensen en de Voedselzandlopers: neem soba noedels van 100% boekweit. De teriyaki saus vind je zowat in elke grote supermarkt.

Van de dieetdingen die ik al gepost heb is dit echt wel een van de allerlekkerste. Van alle recepten eigenlijk. Maar ik ben dan ook dol op zeekraal. Je vind die trouwens meestal bij de vis (in de supermarkt). Kom, zet die potten al maar op het vuur!


soba noodles with sea asparagus and shiitake


Wat heb je nodig voor 2?

75 g soba noedels per persoon
1 bakje zeekraal
1 bakje shiitake champignons
1 el teriyaki saus
1 el olijfolie
peper van de molen


Kook de soba noedels volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water.

Snij de champignons in plakjes en was de zeekraal. Doe de olie in een anti-aanbakpan en bak er de zeekraal en champignons in. Doe er de teriyaki saus bij en roer goed. Kruid met peper.

Giet de noedels af en spoel met water. Laat uitlekken en doe bij de zeekraal en champignons. Verdeel over de borden of kommetjes.


Een welgemeend smakelijk!


Ann

10 opmerkingen:

  1. Deze reactie is verwijderd door de auteur.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. voor de voedselzandlopermens, ken je dit al?
    http://www.forumforpages.com/facebook/de-voedselzandloper/173021056117786/0

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oh zeekraal. Dat ken ik niet! Waar heb je het gekocht? Ik wil dat wel eens proberen. ^^

    BeantwoordenVerwijderen
  4. 1ste maal dat ik een receptje maak van jouw blog... was overheerlijk!!! Ik kijk alvast uit naar meer van dit!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Recept teriyakisaus:
    0.25 kopje sojasaus
    0.25 kopje sakewijn
    2 el Mirin
    1 el suiker (vervang ik door Stevia)
    Alle ingrediënten mengen en verwarmen tot suiker is opgelost.

    Direct te gebruiken of af laten koelen voor later

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Merci Josianne. :-) Hoe lang zou dit bewaren?

      Verwijderen
    2. In de koelkast 1-2 weken? Bij mij is het zo op. Anders hoeveelheden halveren.
      Overigens, een heerlijk recept

      Verwijderen