dinsdag 17 juli 2012

Dag 17: Pasta à la Zsazsa!

Gisteren in mijn mailbox: "help ik heb een keilekkere pasta maar mijn foto's trekken op niets". Je hoort het al komen: "kundegijdani?" Ja dus, allez 't is te zeggen, ik zelf zou nooit zo'n kleurencombinaties op mijn bord leggen (ja ik denk daaraan terwijl ik kook - eens een freak altijd een freak). Vandaar dat ik het in de authentieke Madame stijl gefotografeerd heb. Maar 't is echt waar keilekker. En gelukkig voor mij ook nog eens niet vet ook. Ik heb wel het een en het ander veranderd aan haar recept. Voor het echte recept moet je hier zijn.


pasta à la zsazsa-3


Wat heb je nodig?

75-100 g volkorenpasta per persoon
100 g ricotta per persoon
1 rode biet per persoon
75 g erwtjes
75 g sugarsnaps of sluimererwtjes (optioneel)
2-3 el fijngehakte kruiden (oregano, bieslook, tijm, peterselie)
1/2 citroen (zeste)
1 el citroensap
1 el witte balsamico azijn (of sherry azijn)
150 g trostomaatjes
peper en zout
2 tl gedroogde oregano
olijfolie


Verwarm de oven voor op 200-220°.

Schil de rode bietjes en snij in vrij grove blokken van 2,5 cm. Verpak ze samen in aluminiumfolie en doe er de azijn bij, 2 tl olijfolie, peper en zout. Vouw de alufolie dicht en zet gedurende een uur in de oven.

Doe de trostomaatjes in een vuurvaste schotel, giet er wat olijfolie over, kruid met peper en zout en de oregano. Meng goed en zet de laatste 7 minuutjes bij de bietjes in de oven.

Doe de ricotta in een kom en roer er de kruiden, de zeste, het sap en peper en zout onder. Zet aan de kant.

Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water. Voeg er de laatste 4 minuutjes van de kooktijd de boontjes en de erwtjes aan toe. Giet af.

Verdeel de pasta met de groentjes over de borden, lepel er wat van de ricotta op, dresseer met de tomaatjes en de rode biet.

Zeer lekker!


Smakelijk.


Ann

2 opmerkingen:

  1. Echt lekker? Hier staan nog zo'n 100 rode bieten in den hof.
    We gaan dat eens testen zie!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Die rode bietjes zijn echt heel lekker zo. 'Is de eerste keer dat ze aan de andere kant van de tafel helemaal en vooral zonder morren werden opgepeuzeld. :-)

      Verwijderen