dinsdag 24 juli 2012

Dag 22: Passepartout slaatje

Dit is een ideaal slaatje om alle groentenrestjes in te verwerken. Je kan vanalles gebruiken: avocado, erwtjes, rode kool (rauw), komkommer, broccoli, sluimererwtjes, witlof, jonge aardappelen. Je kan ze ook nog aanvullen met hard gekookte eieren, tonijn (niet echt ethisch verantwoord, I know), gestoomde zalm, gebakken spekblokjes, hesp, feta, blauwe kaas, tofu... bijzonder veelzijdig dus en ideaal als je er twee of drie dagen wil van eten. Hou in dat geval de vinaigrette apart doe ze en niet op de sla, anders is die binnen een paar uurtjes al verwelkt.


groentensla

Wat heb je nodig?

1/2 bloemkool
2 volle handen boontjes
1 bosje radijsjes
kerstomaatjes in alle kleuren en geuren
2 el bieslook
1 zakje gemengde sla


Voor de vinaigrette:

3-4 el olijfolie
2 el vers citroensap
1/2 tl graantjesmosterd
1 lookteentje
peper en fleur de sel (grof zout)

Snij de bloemkool in piepkleine roosjes en stoom ze gedurende 5 minuutjes (blancheren in bijna kokend water gaat ook). Maak de boontjes schoon en stoom ze 8 minuutjes.
Was de radijsjes en snij ze in 6 stukjes. Snij de tomaatjes middendoor.

Leg de sla op een groot bord, doe hierop de groentjes en het bieslook.

En dan nu de vinaigrette: rasp de look heel fijn, en doe alle ingrediënten in een kommetje, meng goed en verdeel over de salade (als je ze meteen opeet, anders hou je ze apart).

Laat het smaken!


Ann

1 opmerking: