maandag 17 september 2012

Mosterdkip met tijmchampignons. Smek smek.

Dit is er eentje om te onthouden, zonder twijfel. Want geef toe, kip kan echt wel saai zijn soms. Niet met dit recept. Kom we gaan er aan beginnen want ik heb duidelijk geen schrijfinspiratie vandaag. Pwet pwet!


mosterdkip met tijmchampignons


Wat heb je nodig voor 2?

2 kipfilets
3 el rode wijnazijn
3 tl graantjesmosterd
3 tl olijfolie + 1 el om te bakken
1 teentje look geperst

1 el olijfolie
1 bakje champignons in plakjes gesneden
10 cl droge witte wijn
3 takjes verse tijm
1 teentje geperste look
1 el fijngehakte peterselie
peper en zout


Neem een kom en doe hierin de rode wijnazijn, de graantjesmosterd, de look en de 3 tl olijfolie. Klop goed los. Doe er de kip in en zorg dat elk beetje kip goed bedekt is. Laat 10 minuutjes marineren.

Neem een anti-kleefpan en doe hierin 1 eetlepel olijfolie. Bak er de kip in tot hij gaar is. Hou de kip warm in wat aluminiumfolie.

Doe 1 el olijfolie in de pan van de kip (met de jus er nog in) en doe er de champignons bij. Bak bruin gedurende 3 minuutjes. Blus met de wijn en zet het vuur wat lager. Doe er de tijm en de look bij. Laat rustig bakken tot de champignons gaar zijn. Kruid met peper en zout en bestrooi met de peterselie.


Smakelijk!


Ann


Het gerecht is gebaseerd op een WW-recept.

4 opmerkingen:

  1. Hoe kan je vermijden dan je champignons in een zwembadje van eigen nat liggen sudderen? Ligt dat aan de soort champignons, of aan de pan en de temperatuur?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Je moet die in het begin op een hoog vuur bakken, en natuurlijk moogt ge ze niet wassen met water...

      Verwijderen
    2. Dat wassen, zover was ik al geraakt :) Het lief had ze klaargemaakt, ik ben er pas halverweegs ingevallen en toen stonden ze echt te broebelen... Hij had ook nog een restje (intussen verbannen) niet-boter uit een fles gebruikt, zal er ook wel voor iets tussen gezeten hebben...

      Verwijderen
    3. Ik had dat vroeger ook altijd voor. Je mag ze echt eerst op een hoog vuur bakken (en dan lijkt het echt alsof je ze te droog bakt) daarna mag je ze na 3 minuutjes op een lager vuur bakken.

      Verwijderen