zondag 6 november 2011

De "het is mijn dagje niet" koffiekoeken

Ik had deze koffiekoeken in de Libelle Lekker zien staan en ik wou het wel eens proberen omdat het recept zo simpel leek... met de nadruk op leek.


failed recipe


Ik ben er toch dik anderhalf tot twee uur mee bezig geweest om tot de constatatie te komen dat:

a) het recept niet klopt
b) ze gewoonweg niet te vreten zijnZonde.

Van mijn tijd.
Van mijn ingrediënten


Pas op hoor, ik maak ook wel eens fouten. Maar ik doe hier alles alleen, zij hebben een redactie die toch iets of wat van recepturen moeten afweten. Denk ik zo. Of ben ik te naïef?

Ik ga rap een boke eten. En daarna een goei wandelingske doen. Zonder de hondjes want Bertje moet nog véél rusten.

Elks ne goeie zondag.

11 opmerkingen:

 1. idd ... als het maar goed oogt in die boekskes ...
  na 1 week ligt dat boekske toch ergens al in een
  hoekske, dus niet veel hanen die kraaien naar mooi ogende maar slecht smakende resultaten.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Sofie Dumont heeft ook een recept... misschien dat eens uittesten. Staat ook nog bij mijn to try. Ik had vandaag ook een off day met mijn minicake met peer en hazelnoot. (njam) Veel te zoet, niet uit vorm te krijgen (had natuurlijk weer het lumineuze idee om iets te gebruiken wat ik al jaren niet het gedaan). Alé ja, zag er goed uit, maar toch niet voor herhaling vatbaar. Gelukkig valt dit minder en minder voor.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. gij zijt gewoon veel beter dan de boekskes gij! Geloof me, zelf uitgetest!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik nam vorig jaar een abonnement op Libelle Lekker en idd ik twijfel soms ook aan hun recepten (vooral verhoudingen tussen de ingrediënten daar loopt het soms al eens mis). Bovendien krijg ik de laatste maanden steeds meer de indruk dat er bij de recepten voor heel de maand steeds dingen terugkomen die ze al eerder in hun magazine plaatsten. Ik denk dus niet dat mijn abonnement verlengd zal worden, maar het was wel fijn voor een jaartje.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. ha! binnenkort komt 'Libelle lekker' foto's trekken in mijn keuken,... zal ervoor moeten zorgen dat mijn recept klopt dan ;-)) en dat terwijl ik zo graag gewoon op het gevoel vanalles bijeenkap... deze keer niet dus :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Hoewel ik een grote libelle-fan ben, merk ik ook regelmatig foutjes in hun recepten op: ingrediënten vergeten te vermelden in de bereidingswijze, foute hoeveelheden, etc.

  Vandaag voor mij geen off-day: gezonde paprikasoep, romige risotte met scampi (recept uit Libelle!) en als afsluitertje voor straks een zoet stukje appelcake.

  Lady's, de liefde van de man gaat echt door de maag: je zou de smile op mijn vriends gezicht moeten zien! :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. ge zijt toch langs een bakker geweest ! voor goei koffiekoeken !

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Tja, ik denk ook dat het aan de libelle ligt.
  Als jij het al niet kan maken.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Weet ge, als kind was ik een véél betere bakker als nu. Ik heb zeker 15 jaar niet gebakken nadat ik het ouderlijk verlaten had. Ik ben pas terug beginnen bakken toen ik deze blog opstartte, nu zo'n 11 maanden geleden. Dus ik heb ook nog wel misbaksels. Maar aan dit kon je weinig misdoen, dus 't lag echt wel aan 't recept.

  BeantwoordenVerwijderen
 10. Net dit weekend dezelfde rozijnenkoeken geprobeerd uit de Libelle. En inderdaad niet zo lekker. Bij mij lag er op de bakplaat een laagje gekarameliseerde/verbrandde suiker door de suiker die tussen het deeg uitsmolt (Ik smelt uit, hij smelde uit, wij zijn uitgesmold) en als ik de koeken uit de oven nam, vielen er dan ook nog eens alle rozijnen uit. Zelfs onze Labrador haalde er bijna zijn neus voor op (bijna).

  BeantwoordenVerwijderen
 11. Ha! Bij mij ook. En de waterhoeveelheden klopten ook niet. Net zomin als de hoeveelheden kaneel. Ik lust kaneel, maar teveel is trop. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen