maandag 28 november 2011

Een schaamteloos gepikt dessertje...

Maar ja, hoe zou je zelf zijn. Je gaat een workshop vis koken volgen bij een Finse IJslandse (maar ik ben haar naam vergeten) en de topper van de avond bleek toch wel het dessert te zijn zeker. Iets wat bij mij echt zelden het geval is. Als je de foto ziet zou je denken, da's een Eton Mess, maar da's mis... 't Is wel even gemakkelijk, maar als je het mij vraagt duizend keer lekkerder.


A stolen dessert

Wat moet er in voor 4 à 5 porties?

500 g Griekse yoghurt
500 g mascarpone
400 g gemengde bosvruchten (ontdooid)
1 zakje vanillesuiker
2 à 3 meringues


Meng de yoghurt en de mascarpone grondig zodat het een mooi egaal geheel is. Roer er het zakje vanillesuiker eronder. Klop de meringues kapot en verkruimel ze. Roer ze samen met de bosvruchten onder de mascarponemengeling. Maar roer vooral niet teveel zodat je die mooie kleurschakeringen behoudt.

Verdeel over de glazen en geniet. Met volle teugen en lepels.

8 opmerkingen:

  1. Ha, ha natuurlijk is dat lekkerder met Griekse yoghurt en mascarpone ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. 't was een ijslandse ;-)) maar 't is yummie

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Oesje, ik pik niet alleen haar dessert maar ook haar nationaliteit. ;-) In ieder geval het was een blonde met blauwe ogen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. oeh, wat hou ik van jouw blog !!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Ooohhhh, dat is gewoon dieflijk gestolen!

    Het is Dagny Ros en dan nog een ingewikkelde achternaam :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Zojuist gemmakt en gegeten, zoveeeel lekkerder dan de originele eton mess!! Thank u :-). Mooie site trouwens.

    BeantwoordenVerwijderen