dinsdag 29 november 2011

Gevulde paprika's, veggie style.

Waarom zouden wij al het werk doen, terwijl onze oven dat net zo goed kan? Toegegeven, in strijken is mijn oven niet zo denderend mààr koken doet hij als de beste. 't Zijn vandaag dan ook gevulde paprika's met rijst, munt, tomaatjes en nog zo van dat lekkers. Tussen de paprika's heb ik aardappelpartjes gestoken en die zijn mooi gegaard. Zorg wel dat je niet al te harde aardappelen gebruikt, want dan kan het resultaat nogal tegenvallen. Kom, we steken den boel in den oven.

Oh ja, het recept komt uit het Grote Larousse Moestuin Receptenboek.


stuffed paprikas

Wat moet daar allemaal in?

100 g basmatirijst, gekookt
4 paprika's
4 tomaten
1 bosje verse munt
1 bosje platte peterselie
4 el pijnboompitjes geroosterd
4 el rozijnen
6 el olijfolie
1 el suiker
zout en peper


Snij met een scherp mes een kruisje in de onderkant van de tomaten en dompel ze een 20-tal seconden onder in kokend water. Doe ze daarna onmiddellijk in koud water. Je zal ze zo heel makkelijk kunnen pellen. Ontpit de tomaatjes en snij ze in blokjes.

Verwarm de oven voor op 180°.

Maak de paprika's schoon, snij het hoedje eraf, en haal er de zaadlijsten uit. Was de munt en de peterselie, haal er de blaadjes af en hak ze fijn.

Doe de rijst in een grote kom samen met de pijnboompitjes, de tomatenblokjes, de rozijnen, munt en peterselie. Roer goed. Giet er de helft van de olie bij en kruid met peper en zout.

Vul de paprika's met het mengsel en zet er het hoedje weer op. Zet ze in een vuurvaste schotel en vul eventueel de gaten op met aardappelpartjes die je op hun beurt mag kruiden met zout. Besprenkel alles met de rest van de olie en verdeel de suiker over de hoedjes.

Zet 1u30 in de oven.

Da's alles! Ondertussen kun je een boekje lezen, een baddeke pakken... je ziet maar.

9 opmerkingen:

 1. Ziet er heerlijk uit! En het is natuurlijk altijd fijn als de oven al het werk doet:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijnen oven dië moet hier dagelijks hard werken ! Mijn beste recepten komen uit de oven.

  Minimum effort; maximum satisfaction. ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ook al ziet er foto er heel uitnodigend uit, toch moet ik toegeven dat paprika's absoluut niet aan mij besteed zijn ... jammer. Dit lijkt mij nochtans een heel doenbaar receptje !

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ik weet niet of het verstandig is dat ik je ben gaan volgen, maar die paprika's kon ik niet weerstaan!! ;-)
  Esther.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ben je gerechten aan het namaken in Dubai en je site in het engels is erg fijn! Jammer dat ze niet allemaal in het Engels zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ik ben daarmee gestopt omdat het teveel mijn Nederlands beïnvloedde. En als NL copywriter is dat niet goed hé. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik heb deze paprika's gisteren gemaakt, maar ik vond ze toch niet zo geweldig. Ik miste iets in het recept, kaas of vlees ofzo denk ik. Ook de warme kruiden vond ik niet zo ideaal, maar dat zal wel aan mij liggen. Wat blokjes feta of gebakken halloumi door de rijst lijken me beter, maar ja, smaken verschillen zeker? Mijn man vond het trouwens wel heel erg lekker!

  BeantwoordenVerwijderen