vrijdag 11 november 2011

Retourtje Parijs.

Jawel. Ik ben gisteren naar Parijs geweest. In mijn eentje. Op en af. Want ik had zin in een cultuurbaddeke. Allez, in mijn geval mag je eerder spreken van een hogedrukspuit. Ik wou vanalles zien en heb toch 2/3de van mijn programma kunnen afwerken.Eerste halte was Paris Photo, een fotografiebeurs waar ik toch al zo'n 10 jaar naartoe ga. Niet elk jaar hoor, maar toch om de 2 jaar. Altijd leuk om te zien hoe de kunstfotografie evolueert en ook om grote fotografen te zien zoals Helmut Newton, Cartier-Bresson, Diane Arbus enz... erger nog. Alles is daar te koop.

Maar Paris Photo is jammer genoeg een beetje het slachtoffer van zijn eigen succes geworden. Héél véél volk. En héél lange wachtrijen. Zoals je hierboven kan zien. Maar kom. Ik heb toch een paar nieuwe fotografen ontdekt en da's altijd leuk.

Ik was ook van plan om in hetzelfde gebouw naar de kunstcollectie van Gertrude Stein te gaan kijken, maar daar was een wachtrij van anderhalf uur. Ik ben wel gek, maar niet zo gek.

Op zo'n 500 meter daarvan was er op de Place de la Concorde de prachtige tentoonstelling over Diane Arbus. Schitterend gewoon. Zeker het "persoonlijke" gedeelte, met haar geschriften, privé foto's, en camera's.
Daarna terug naar de metro, waar er begot een heel ensemble stond te spelen. Was leuk.Terug op de Thalys waar er naast mij een dame zat met 2 iPhones en 1 gsm. En ze was druk aan het sms'en met een Jacques, een Fred en een Eric. Op de 3 telefoons. En ze zag ze allemaal even graag precies. Een madam met een groot hart, zeg maar. Ahum.

En zo zat de dag erop. Over die man die onder de trein gesukkeld is tussen Brussel en Dendermonde zullen we het maar niet hebben.

5 opmerkingen:

 1. Ik benijd ej van harte.Dit is echt het enige wat ik hier zo ver msi:Euroap.Het feit dat je zomaar naar Parijs kan.Of Roem..of Londen..of Amsterdam:)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed gedaan, klinkt heerlijk! Ik ben ooit eens een 'nachtje' naar Parijs geweest. Na een vergadering op de autostrade het bord 'Parijs' zien staan en dan maar gewoon rechtendoor gereden. Ook een aanrader :)

  Hingen er ook foto's van Willy Ronis? Vorig jaar in Parijs gezien (zijn foto's, hihi), was een echte ontdekking.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik dacht van wel. ;-)

  Vroeger ooit nog eens na een nachtje stappen gaan ontbijten in Parijs. Was ook memorabel. ;-)

  Maar da's echt goed te doen zo op en af naar parijs. Als je jouw tickets lang genoeg op voorhand besteld is het zeker betaalbaar.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. hoedje af toch hoor, zo in je eentje op en af naar Parijs. zie ik mezelf nog niet zo rap doen, wel met wederhelft maar niet alleen (ben een beetje een bangescheet denk ik, haha). Ik zie daj je echt genoten hebt van jouw cultuurbaddeke! ;-)

  BeantwoordenVerwijderen