donderdag 10 november 2011

Jummie jummie fish cakes!

Hier had ik al allang eens goesting in, 't was er alleen nog niet van gekomen. 't Is een poepsimpel receptje dat zeker ook zal pakken bij de klein mannen. Je mag er, als je dat wil, een tartaarsausje bij geven en wat waterkers. Ik vind dat een heel smakelijke combinatie.


fish cakes


Wat heb je nodig?

500 g witte vis genre kabeljauw, koolvis,...
350 g aardappelen, vastkokend
150 ml melk
2 laurierblaadjes
3 el fijngehakte peterselie
2 el fijngehakte bieslook
1 kl rasp van een biocitroen
2 el olijfolie
peper en zout
1 ei
bloem
chapelure (broodkruim)



Zet een braadpan op het vuur, doe hierin de vis, de laurier en de melk en giet er nog eens 150 ml water bij. Breng aan de kook en laat 4 minuutjes afgedekt sudderen. Zet het vuur uit en laat nog eens 10 minuutjes afgedekt staan.

Schil ondertussen de aardappelen en snij ze in gelijke blokjes. Kook ze op 10 minuutjes gaar in gezouten water, maar zorg dat ze nog niet helemaal uiteen vallen. Giet af in een vergiet en laat 2 minuutjes dampen. Doe de aardappelen terug in de pan en prak ze kapot met een vork.

Schep de vis uit de melk, en laat eventjes uitlekken. Kruid met peper. Doe bij de aardappelen samen met de peterselie, bieslook, olijfolie en citroenrasp. Roer niet teveel zodat je nog steeds de vlokken vis ziet. Kruid met peper en zout. Laat volledig afkoelen.

Doe in 1 kommetje 4 el bloem, in een ander het losgeklopt ei, en in een derde de broodkruim.

Vorm met je handen de cakes, wentel ze in de bloem, daarna in het ei en werk af met de broodkruim.

Bak ze in 4 el arachideolie tot ze mooi goudbruin zien.


Smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. Ik ben blij dat je bij chapelure de vertaling er achter hebt gezet. Ik vind chapelure wel veel deftiger klinken dan broodkruim! Lekker recept!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Goed idee! En dan kunnen we nog eens tartaatsaus eten :) We hebben geen fritex (eigenlijk bijna geen elektro keukentoestellen tout court bedenk ik me) en met 2 een halve kilo calamares naar binnen slaan is toch niet alles.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ge kunt dat altijd in een steelpanneke doen hé. Ge giet dat vol frituurolie opwarmen en ge zijt vertrokken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik ben al lang op zoek naar zo'n eenvoudig receptje met vis.. Kunnen de cakejes ingevroren worden, denk je? Hen dat al eens gedaan met broodkruim ipv aardappelpuree en dat ging perfect..

    BeantwoordenVerwijderen