maandag 21 november 2011

Eenvoudige mosselen in kokosmelk

Ik wou eens iets anders vandaag. Iets pittigs. En daarom deze mosseltjes. Op minder dan 10 minuutjes staat er al eten op tafel. En hoe! Zo smaakvol en pittig. Hmmmmmmmmmmm Je kan het maken als voorgerecht of als hoofdgerecht. Dit was een voorgerechtje. Wil je het pikant? Dan laat je de zaadjes in de chili, anders doe je ze eruit.


curry with mussels


Wat moet erin?

1 kg mosselen (gewassen)
20 cl kokosmelk (ongezoet!!!)
2 stengels citroengras
1 chilipeper (fijngehakt)
3 cm gember, in plakjes gesneden
3 à 4 kaffir blaadjes of zeste van 1 limoen
1 el vissaus (bij de oosterse producten)

1 bosje koriander, grofgehakt


Verwijder de buitenste "bladeren" van het citroengras en druk de stengels wat plat. Breng de kokosmelk aan de kook met het citroengras, vissaus, chili, gember en kaffir. Voeg er de mosseltjes aan toe. Deksel op de pot. 3 à 4 minuutjes laten koken. Haal van het vuur.

Vis er de nog gesloten mosseltjes uit en gooi ze weg. Verdeel de rest over de borden. Overgiet met de saus. En bestrooi met de koriander.


Heel erg smakelijk!

1 opmerking:

  1. Mosselen, heerlijk.En ik hoef niet ver te gaan van huis om ze bij ons op de rotsen aan ocean te plukken:) Beetje zee alge en klaar is kees en ..lekker lunch:)

    BeantwoordenVerwijderen