Zoals mijn vader zegt als hij het over deze chocolademousse heeft. Dit recept is heel erg rechttoe rechtaan. Geen franjes en vooral geen extra smaakjes. Puur. En zo heb ik het graag. Voor dit recept moet echte donkere chocolade gebruikt worden, geen melkchocolade en nog minder witte chocolade want da's eigenlijk geen chocolade. 't Is maar dat je het weet. ;-)
*sorry voor de knullige foto, 't is nogal drukjes...
Wat doen we erin?
150 g donkere chocolade (ik gebruik noir de noir van Côte d'Or)
6 eiwitten
3 eierdooiers
120 g suiker
Smelt de chocolade au bain marie of in de microgolf. Let op dat het zeker niet verbrand of dat er water in de chocolade terecht komt.
Klop het eiwit zeer stijf.
Roer in een grote kom de eierdooiers met de suiker tot het bleek wordt van kleur. Giet er de gesmolten en lichtjes afgekoelde chocolade bij en roer goed. Vouw er nu het eiwit voorzichtig onder. Je mag zeker niet kloppen anders gaat alle luchtigheid verloren.
Zet de kom chocolademousse minstens 2 uur in de koelkast (liefst de hele nacht) en serveer.
Niets beter dan het origineel als je het mij vraagt.
Heel veel bloggers zouden al blij zijn met zo'n foto!!!!Het ziet er lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenNjammie!
BeantwoordenVerwijderenOh, sjeeklamoes :)
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! En over die foto, het kan slechter hoor...;-)
BeantwoordenVerwijderenlol knullige foto ... is nog altijd 100 keer beter dan mijn beste foto!
BeantwoordenVerwijderenik zou er geen foto van gemaakt kunnen hebben, want zou al lang opgegeten geweest zijn! Sjoklaamoes overleeft bij ons geen dag! ;-)))
BeantwoordenVerwijderen