zondag 13 november 2011

Tonijnpasta, makkelijk en rap klaar.

't Is nogal hectisch de laatste tijd. Mijn werk is verdubbeld in volume dus dat laat mij weinig tijd om te koken én nog minder om te fotograferen. Maar kom, we roeien met de riemen die we hebben en we blijven gezond eten. Zo moet het. Vandaag is het een heel eenvoudige pasta. Eentje waarvan je de ingrediënten bijna altijd in huis hebt. Want 't is niet omdat het makkelijk is, dat het ook saai moet zijn.


tuna pasta


Wat gaat er allemaal in?

1 kleine ui, fijngesnipperd
2 teentjes look, fijngesnipperd
1 blik tomatenblokjes
1 blik tonijn in eigen nat (250 g)
1 el kappertjes
1 chilipeper, fijngesnipperd
peper en zout
10 zwarte olijven
parmezaan
basilicum
olijfolie

Pasta.


Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.


Zet een ander pannetje op het vuur en warm hierin de olijfolie op. Fruit er de ajuin, look en chili in gedurende 2 minuutjes. Zorg dat de look niet bruin wordt. Doe hierbij de tomaten, en laat 5 minuutjes doorkoken. Kruid met zout.

Giet de tonijn af en doe bij de saus alsook de kappertjes. Laat eventjes pruttelen.

Giet de pasta af en doe terug in de kookpot. Giet hierbij de saus en roer grondig. Snij de olijven in plakjes en doe bij de pasta. Proef en kruid indien nodig bij met peper en zout. Verdeel de pasta over de borden, bestrooi met wat parmezaan en verse basilicum en geniet.

Smakelijk!

4 opmerkingen:

  1. Heel lekker receptje, heb het enkele weken ook gemaakt, en staat voor morgen ook op het programma!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Deze pasta maakte ik op kot al en staat nog steeds af en toe op het menu. Inderdaad lekker en makkelijk!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Halleluja, ik zocht iets makkelijks te maken (voor de mama) met als enige criteria: er moet pasta in zitten (voor de kinders). Bedankt!

    BeantwoordenVerwijderen