Quinoa met gegrilde paprika en mango. Ja die quinoa, ik vind dat echt wel lekker. Dat staat trouwens bij de pasta en rijst. Ze noemen dat de rijst van de indianen of zoiets. 't Is trouwens ideaal voor mensen met een glutenallergie. Enfin, ik maak daar graag slaatjes mee. Gelijk dit hier. Voor de carnivoren onder ons, wat kip gaat daar perfect bij.
Wat heb je nodig (voor 2 personen)?
1 groot glas quinoa
1 rode, groene, gele paprika
1 rijpe mango
6 bosuitjes, fijngesnipperd
1 klein bosje koriander
1 limoen (het sap)
1 el olijfolie
peper en zout
Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak.
Grill de paprika's onder de grill in de oven of boven de vlam van een gasvuur. Als ze volledig zijn zwartgeblakerd mag je ze in een diepvrieszakje steken met een ziplock en laat afkoelen.
Schil ondertussen de mango, haal er de pit uit en snij in grove stukken. Zet een grilpan op het vuur en gril er de mango op. Die krijgt een heerlijke rokerige smaak hierdoor.
Haal de paprika's uit het zakje, ontdoe ze van de schil en pitjes en hak ze fijn.
Doe de quinoa in een grote kom, doe er de mango bij, de paprika's en de lente uitjes. Roer goed, besprenkel met het limoensap en olijfolie. En bestrooi met wat fijngehakte koriander.
Smullen!
Ik heb dat eens gegeten met cranberries en peterselie, poepsimpel en heel lekker.
BeantwoordenVerwijderentip om de quinoa nog lekkerder te maken, eerst effe roosteren in de pan en dan pas koken.
BeantwoordenVerwijderenJa quinoa, wij hebben het inderdaad leren kennen toen we glutenvrij moesten koken. Maar echt fan ben ik er niet van, het heeft zo'n typisch "gezond" smaakje, begrijp je wat ik bedoel? Ik Peru aten we het als een soort pap met kaas of in de soep. Niet slecht, maar geef mij toch maar rijst of polenta dan.
BeantwoordenVerwijderenawel ja, de laatste weken heb ik ook regelmatig quinoa gegeten en ik ben daar effe tijdelijk superzot van !
BeantwoordenVerwijderenIk vind het ook lekker. Zeker in combinatie met die gegrilde mango. :-)
BeantwoordenVerwijderenIk weet niet waarom, ik vind quinoa helemal niet lekker.Het smaakt naar niets,Dit is ook met couscous het geval maar het neemt wel op alle andere aromas die je toevoegt
BeantwoordenVerwijderenSinds ik quinoa 'risoto style' klaarmaak behoudt het veel meer zijn nootachtige smaak dan als je het gewoon kookt, dan is het idd nogal plat van smaak.
BeantwoordenVerwijderen