vrijdag 18 november 2011

't Is eens iets anders dan ene mee kaas en ene mee eps.

Ik moet morgen (voor jullie vandaag want ik heb dit gisteren geschreven, wat dan weer voor mij vandaag is) op een ander gaan werken. En ja dan neemt ge iets mee om te eten hé. Maar ik had echt geen zin in een boterham... of een broodje van een of andere broodjeszaak dat zwemt in de mayonaise. Bah bah bah.

Dus heb ik een thais slaatje gemaakt, superlight en boordevol smaak. Een bommetje, echt.


thai lunch salad


Wat heb je nodig?

1 kipfilet
1/2 blokje kippenbouillon
1 zakje luie wijvensla
1 wortel
1/2 rode ui (in fijne plakjes gesneden)
1/2 bosje koriander
1/2 chilipepertje (in reepjes gesneden en ontdaan van de zaadjes)
1 limoen (rasp en sap)
1 el mirin (of vissaus)
1 kl suiker
1 snufje zout (niet als je vissaus gebruikt)Zet de kipfilet op in koud water met het bouillonblokje. Breng aan de kook en laat 10 minuutjes koken. Haal de kipfilet uit de bouillon en laat afkoelen. Eens koud mag je de kip in draden trekken.

Doe de sla in een kommetje. Rasp de wortel en besprenkel met de helft van het limoensap. Leg de worteltjes op de sla samen met de ajuin en chili. Leg er de kip op en besprenkel met de grof gehakte koriander.

Meng de rest van het sap met de mirin of vissaus, de suiker (en evt zout indien geen vissaus) en rasp van de limoen grondig tot de suiker is opgelost. Doe in een apart bakje zodat je het pas wanneer je gaat eten erop kan doen. Mocht je de saus meteen op de sla doen dan is ze een paar uur later helemaal verpieterd. En dat willen we niet.


Smakelijk!

3 opmerkingen:

 1. wreed gezond intermezzo op n'n ander vandaag !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Pas maar op, voor het middag is, is iemand anders weg met je slaatje !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. net een gerechtje voor mij vandaag, nu ik niet helemaal lekker op de bank hang. Nu nog even een liefhebber vinden die het voor mij wil maken...

  Noflik weekend!

  BeantwoordenVerwijderen