Oh oh oh! Dit is lekker jong. Ik had het recept zien staan in de Foodies van deze maand en wat een toppertje zeg. 't Is heel snel klaar en veel heb je niet nodig, en da's wat we het liefste hebben nietwaar. Dit is vooral een dessert voor mensen die niet zo van mierzoet houden.
*Foto gemaakt met kunstlicht.
Wat heb je nodig voor 4 pers?
1 rijpe ananas
50 g boter (op kamertemperatuur)
1 kl speculaaskruiden
1 kaneelstokje
1 steranijs
2 kruidnagels
1 el bloemsuiker
Zure room voor erbij.
Schil de ananas, snij hem in vier en snij er de harde vezelachtige kern af. Snij de ananas in plakjes.
Meng de zachte boter met de speculaaskruiden. Zet een braadpan op het vuur en smelt hierin de kruidenboter. Doe er het kaneelstokje, de steranijs en kruidnagels bij. Als de boter lichtjes begint te bruinen mag je er de ananas bijdoen. Bak tot de ananas goudbruin ziet en doe er bloemsuiker over, laat nog even karameliseren en haal van het vuur.
Verdeel over de kopjes en schep er een lepeltje zure room op.
Kruidig, zoetig, zurig. Zalig.
Mmm. En heel schoon Bochje!
BeantwoordenVerwijderenIk wist zelfs niet eens dat het een boch was. ;-) Ooit eens voor 30 cent gekocht in de kringloop.
BeantwoordenVerwijderenStar anijs en ananas gaan zo heerlijk samen:)
BeantwoordenVerwijderenInderdaad Dzoli, 't is héél lekker samen.
BeantwoordenVerwijderenJummie, lijkt me verrukkelijk! Zou het ook met mango in plaats van ananas lukken?
BeantwoordenVerwijderenhmmmm... ik ben dol op gebakken mango. Je kan het maar proberen. ;-)
BeantwoordenVerwijderen