maandag 7 november 2011

Risotto met vergeten groentjes

Ik had eigenlijk een soort van veggie shepherd's pie in gedachten, maar ik was toch wel aardappelen vergeten zeker? Dan heb ik er maar risotto van gemaakt en verdorie da's toch wel smakelijk. Ik heb aardperen, pastinaak, raapjes, worteltjes en een rode biet gebruikt en 't was een feest!


veggie risotto (beetroot, parsnip, carrot, jerusalem artichokes)


Wat heb je nodig?

250 g risottorijst (heb arborio gebruikt)
1 l hete groentenbouillon
1 ajuin (grofgehakt)
2 teentjes look (grofgehakt)
1 glas witte wijn
600 g gemengde vergeten groentjes (pastinaak, wortel, aardpeer, bietjes)
1 rode biet
olijfolie
tijm
rozemarijn
peper van de molen
zout
50 g gemalen parmezaan


Doe olijfolie in een pan met dikke bodem en fruit er de ajuin en de look in tot de ajuin glazig ziet. Voeg daarna de rijst bij en bak gedurende 2 minuutjes. Giet er de wijn bij en roer met een houten lepel tot hij volledig is opgeslorpt door de wijn. Voeg er daarna 1 à 2 soeplepels bouillon bij, roer regelmatig. Als de bouillon bijna volledig is opgenomen, mag je er weer een soeplepel bouillon bijgieten, en ga zo verder tot de rijst al dente en romig is.

Schil ondertussen de vergeten groentjes en snij ze in blokjes van 1 cm. Hou de rode biet apart.
Neem een grote braadpan en doe hierin wat olijfolie. Bak de vergeten groentjes tot ze al dente zijn. Je mag af en toe wat van de bouillon toevoegen zodat het niet aanbakt. Zet een kleiner pannetje op het vuur en doe ook hierin wat olijfolie en de rode biet. Bak tot ze al dente zijn. Kruid alle groentjes met peper, zout, tijm en rozemarijn.

Als de risottorijst gaar is, mag je hem van het vuur halen. Roer er de kaas onder en de vergeten groentjes. Verdeel over de borden en schep er de rode biet over.


Zalig!

5 opmerkingen:

 1. Ja het ziet er heel feestelijk,kleurig en lekker uit;)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Rijst, goed idee, lang geleden hier en een ideaal licht gerecht na een week in buikgriepland ;)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. ziet er een gemakkelijk te maken maar wel heerlijk gerechtje uit! En voorts heb ik 'spijs' voor jouw boekenverslaving: ik hou nl. een giveaway waarin ik een leuk kindergedichtenboekje met prachtige tekeningen kadoo doe. ga maar ne keer piepen op http://doorhetoogvan.blogspot.com/2011/11/happy-birthday-give-away.html ;-))) Lieve groetjes, Hilde

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ps : heb ooit aardperen gekweekt in mijn tuintje ... en met succes hoor ! Ook artisjokken zijn hier al ne keer de revue gepasseerd, ook met succes.
  Echt niet moeilijk, dus laat u gaan voor volgende zomer hé !

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Ik weet niets van mooie foto's (maken) - daarvan is mijn blog een getuige. Maar dit vind ik nu eens een héle mooie foto. En een lekker recept, dat ook nog eens. Danku!

  BeantwoordenVerwijderen