donderdag 19 april 2012

Warm geitekaasslaatje met appeltjes en spek

Ja ik weet het, 't is een beetje wreed simpel, maar ik had er nu eenmaal zin in. En ik ben zo'n vrijgevig persoontje dat ik jullie dan maar laat meegenieten. Ahum. 't Kan jullie maar op ideeën brengen nietwaar. Ik geef het maar mee. pffft... in ben zelfs ongeïnspireerd in deze tekst. Als dat maar goed komt.

Slaatje was wel superlekker trouwens.



geitekaasslaatje


Wat heb je nodig voor 2?

2 crottin de chavignol
100 g spekblokjes natuur
1 appel (geen moesappelen) in blokjes van 1 cm gesneden (schil er nog aan)
1 takje verse tijm
1 zakje luie wijvensla
3 el olijfolie
1 el witte balsamico azijn (of witte wijnazijn)
1 tl graantjesmosterd
1/2 citroen (enkel het sap)
1 el + 2 tl honing (lopende)
zwarte peper


Doe de crottin in een vuurvaste kom, knijp er 1 el honing over en zet ze 8 à 10 minuutjes in de oven op 180°.

Doe 1 el olijfolie in een braadpannetje en bak er het spek in uit. Als het spek krokant is, schep het er met een lepel uit. Doe nu de appelen in het pannetje en bak ze gedurende 2 minuutjes goudkleurig, doe er de tijm bij. Doe het spek terug bij de appeltjes en warm nog eventjes door.

Maak een vinaigrette met de resterende honing, mosterd, citroensap, azijn en olijfolie. Roer goed. Kruid met peper.

Verdeel de sla over de borden, verspreid er de appeltjes en het spek over. Haal de kaas uit de oven en zet ze in het midden van de salade. Serveer de vinaigrette apart zodat iedereen er zoveel of zoweinig als ze willen erover kunnen doen.


Fwala!

8 opmerkingen:

  1. Mmmmm. mijn lievelingsslaatje, simpel maar zo hoort het. Het liefst van al eet ik er een lekker dikke snee donker bruin brood bij!!!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Je intro, hihi :) Nergens voor nodig, ik vind je blog nog steeds heel inspirerend, ook als er zo van die heerlijke klassiekers passeren die ik ergens onderweg alweer vergeten was!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Soms willen wij ook simpel, we hoeven niet iedere dag uren in de keuken te staan toch? Dit slaatje ken ik nog niet, ziet er heerlijk uit, ga hem oko een keer maken!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmm, stond dat hier nu maar meteen voor mijn neus ...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Zaterdag gemaakt en gesmuld. Heel lekker!

    BeantwoordenVerwijderen