vrijdag 6 juli 2012

Dag 8: Het smullen met quinoa-slaatje met gerookte forel

Voor de voedselzandlopers, dit is hét slaatje der slaatjes. Overheerlijk is dit. Ik heb hiervoor rode quinoa gebruikt die echt wel véél lekkerder is dan de gewone. Ik heb mijn pak gevonden in de Carrefour, maar je vindt hem ook in de bioplaneet.


quinoasalade

Wat heb je nodig voor 2?


150 g quinoa
1 avocado
200 g gerookte forel
1/2 chilipeper
1 handvol (look)scheutjes
2 flinke handen jonge bladspinazie
1/2 citroen (sap)
1 el olijfolie
evt. peper en zout


Kook de quinoa volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water. Giet af en spoel grondig met koud water. Laat helemaal uitlekken.

Snij de avocado in twee, ontdoe hem van de pit en schil. Snij in partjes. Snij de chilipeper fijn.

Meng de quinoa met de scheutjes, avocado, chili en bladspinazie. Doe de forel in stukjes en roer onder de andere ingrediënten. Besprenkel met citroen en olijfolie en kruid met eventueel peper en zout.


Supermegafantastisch lekker!


Smakelijk!


Ann



6 opmerkingen:

  1. Ik vroeg mij onlangs af of dat wel gezond was, gerookte dingen.
    Zou het?

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Zolang die vissen geen sigaretten smoren, zal het wel meevallen zeker. :)

      Verwijderen
  2. Ver-ruk-ke-lijk! Ik maakte het met preischeuten, en de kom is helemaal leeggesmikkeld! Jum!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Was superlekker! Ook met preischeuten gemaakt, anderevond ik niet.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. aha, ... mijn avondeten straks ... merciekes weeral!

    BeantwoordenVerwijderen