dinsdag 8 november 2011

De "Ja ik ben op dieet" linzensalade.

Tja, een foodblog schrijven kan zo zijn gevolgen hebben hé. Nog een geluk dat ik zelf kan bepalen wat ik publiceer, want anders... Je moet nu niet denken dat ik ga overschakelen naar light producten, want daar geloof ik eerlijk gezegd niet in. Ik denk dat zuivere, eerlijke voeding nog altijd het beste is. Zonder die chemische vervangmiddelen. Gewoon een beetje minder is al goed genoeg.

Dus voor mij geen light cola, geen light puddingskes, geen light ontbijtgranen. Ik hou het op spuitwater, natuuryoghurt met vers fruit en een bruine boterham. Of linzen, da's ook gezond én lekker. Deze linzensalade met gerookte zalm is redelijk light én zit boordevol smaak. Je kan de zalm ook vervangen door andere gerookte vis zoals makreel of paling. En da's dan weer goed voor de cholesterol!


linzensalade


Wat heb je nodig?


250 groene linzen (gedroogde)
1 sjalot
1 el graantjesmosterd
2 el witte wijnazijn
4 el olijfolie
2 eieren
140 g gerookte zalm (of andere gerookte vis)
peper en zout
2 el fijngehakte dille

Optioneel:
1 potje Griekse yoghurt (0%)
1 el verse dille
1 el citroensap
peper en zout


Spoel de linzen grondig en kook ze in ruim water gedurende 25 minuutjes tot ze zacht zijn. Giet af en laat afkoelen. Kook ondertussen ook de eitjes hard, laat ze schrikken, pel en snij in twee.

Hak de sjalot fijn en doe in een kommetje. Doe hierbij de mosterd, dille, olie en azijn. Roer goed en verdeel onder de linzen. Kruid met peper en zout.

Meng de Griekse yoghurt met de dille, citroensap, peper en zout.

Verdeel de linzen over de borden, dresseer met de eitjes en de zalm en besprenkel met nog wat dille. Serveer met de yoghurt.

Smakelijk!

5 opmerkingen:

  1. deze salade wordt zeker één van mijn volgende maaksels. ik ben ondertussen 3 weken bezig en heb al verschillende recepten van deze blog gemaakt. allemaal geweldig, lekker en mooi gefotografeerd.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met zo iets lekkers wil iedereen wel aan de lijn!!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. heb eindelijk het gerechtje gemaakt en het was lekker. had alleen als een braaf schaap het recept gevolgd en 250 gram linzen bleek een beetje veel voor één persoon :p

    BeantwoordenVerwijderen