zondag 26 augustus 2012

Brunch van een vegetarische slager

Dit is echt te belachelijk voor woorden. Zo simpel en zo lekker. En dat allemaal door een tweet van de Vegetarische slager. Ik was ook helemaal niet van plan om dit te bloggen. Maar dit is zo hemels lekker. Je moet het echt eens proberen. Aan de andere kant van de tafel was het ook eerst hoongelach, daarna "hm... ruikt wel lekker" gevolgd door "mag ik eens bijten" en uiteindelijk "wil je er voor mij ook een maken?". :)

De foto is maar zozo want was helemaal niet van plan om dit te bloggen. Tot ik ...eh sorry... wij ervan proefden.


Vegaslager inspiration


Wat heb je nodig voor 2?

4 sneden donker brood (ik heb integraal spelt genomen)
1 avocado
1 lekkere tomaat
4 blaadjes basilicum
1 teentje look
selderijzout
olijfolie


Rooster het brood. Snij het teentje look in twee en bestrijk met de gesneden look één kant van de sneden geroosterd brood. Snij de tomaat in heel fijne plakjes (zo dun als je kan). Pel en ontpit de avocado en snij in plakjes.

Leg de tomaat en de avocado op het brood. Bestrooi met wat selderijzout en overgiet met een straaltje olijfolie. Werk af met een blaadje basilicum.

Geniet. Ongegeneerd. Zo lekker!


Ann

9 opmerkingen:

  1. Een gepimpte 'pan tomaquet' ! Lekkkkkkerrrrrrrr !

    BeantwoordenVerwijderen
  2. In een Spaanse tapasbar aten we ooit eens geroosterd brood, dat met knoflook en tomaat bestreken was (er zo eens goed over frotten), ook verrukkelijk!
    En blijven posten hoor, die simpele dingen, zo simpel euh lekker dat je ze helemaal vergeet.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Drie dagen lang elke dag (ehm, meerdere keren zelfs) Pan con tomate in Barcelona. Dat hoorde er gewoon bij, volgens de Spanjaard in ons gezelschap.

    Ik gaf hem geen ongelijk... en thuis probeerde ik het meteen zelf uit! Dit recept probeer ik later ook eens.

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Mmmmmm, het water komt me in de mond! Blogwaardig!!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Het ziet er heerlijk uit! Ik maak dit vaak zonder de tomaat :)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Klinkt zalig en de foto illustreert dat zeer zeker!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Ik ben verkocht ! Gewoon al omdat het van de vegetarische slager komt. Onlangs op reis in Nederland mocht ik van "zijn kippenspiesjes" proeven en vond dit zo lekker !

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Juist gegeten en dit is zoooooo lekker!

    BeantwoordenVerwijderen