Voor dit slaatje heb je best wat ingrediënten nodig, maar het is zo de moeite waard. Echt subliem. Je ziet wel of je het ziet zitten of niet. Diegenen die het wel zien zitten, die gaan er absoluut geen spijt van hebben. Een bom, dat is het. Barstensvol goeie dingen. Kom we beginnen eraan!
Wat heb je nodig voor 4 personen?
600g rosbief
klontje boter
peper en zout
Voor de salade:
1 chinese kool (fijn gesneden)
1 komkommer (of 4 kleine) met de dunschiller in plakjes
3 grote wortelen (jullienne)
1 rode paprika (julienne)
1 chilipeper fijngehakt
4 lente-uitjes fijngehakt
1 flinke hand Thaise basilicumblaadjes (of gewone)
1 flinke hand verse munt
1 flinke hand koriander
Voor de vinaigrette:
1 stengel citroengras (fijngehakt)
3 cm gemberwortel (fijngeraspt)
3 teentjes look (fijngeraspt)
1/2 tl van de fijngehakte chilipeper
1 el Thaise vissaus
2 el sojasaus
1 el rijstazijn
1 limoen (sap)
Smelt de boter in een aanbakpan en bak er op hoog vuur de rosbief in gedurende 30 seconden aan elke kant of tot hij mooi bruin ziet (binnenkant moet nog rauw zijn). Haal uit de pan, wikkel het vlees in plastiekfolie en steek een uurtje in de diepvriezer. Dit is om het vlees makkelijker fijn te kunnen snijden, laat het dus zeker niet een nacht steken of zo. :)
Meng alle ingrediënten van de salade. Maak de vinaigrette door alles goed onder elkaar te roeren. Haal het vlees uit de diepvriezer en snij met een scherp mes fijne plakjes.
Verdeel de salade over de borden, dresseer met het vlees, overgiet met de vinaigrette en werk af met wat van de kruiden.
Smakelijk!
Ann
heb net je blog ontdekt
BeantwoordenVerwijderenzaaalig
ik denk dat je nog dikwijls als inspiratie zal dienen als ik weer eens niet weet wat ik mijn kroost moet voorschotelen .....
super ziet dat er uit! Ook kei lekker als je er spring rolls van maakt met rijstpapier :)
BeantwoordenVerwijderenheerlijk! iets gelijks eet ik als man (die geen rood vles mag) en kinderen (die niet van 'prikkerig' houden) er niet zijn. Een absoluut feestje voor de thuisblijver!
BeantwoordenVerwijderenIk heb het gisteren gemaakt en het was héérlijk!!! Bedankt!
BeantwoordenVerwijderen