zondag 22 mei 2011

Funky koffiekaastaart.

In plaats van koffie bij de taart is het koffie in de taart dit keer. Deze zachte kaastaart is snel gemaakt en gelukkig heb je er geen gelatine of zo voor nodig. De koffiesmaak is helemaal niet overheersend, maar zacht en aangenaam.


coffee cheesecake


Wat zwieren we erin?

1 vel kant-en-klaar zanddeeg
500 g ricottakaas
4 eieren
200 g suiker
2 koffielepels oploskoffiekorrels
boter om je vorm mee in te vetten.


Warm de oven voor op 180°. Neem een lage taartvorm van 24 cm en vet hem grondig in met de boter. Leg de zanddeeg erin en zorg dat hij aan alle kanten de vorm raakt. Snij de overschot eraf en doorprik de bodem veelvuldig met een vork. Zoals je hieronder kan zien:

blog stuff


Doe nu de suiker en de ricotta in een kom en klop met een elektrische klopper totdat de suiker is opgenomen. Breek er een voor een de eitjes in en blijf kloppen. Het deeg is vrij vloeibaar, maar dat kan geen kwaad. Doe er op het laatst de oploskoffiekorrels bij en roer nog eens goed. Giet de vulling in de vorm en zet gedurende 35 minuutjes in de oven.

Als de taart mooi vast in het midden aanvoelt, is 'm klaar.

Je kan, als je de taart voor volwassenen bakt, ook nog een scheutje rum in de vulling doen. Ik heb het zelf nog niet geprobeerd. Het recept komt uit het Franstalig tijdschrift 'Marmiton'.

4 opmerkingen:

 1. koffie maakt mijn dag goed, taart nog meer!
  En mijn mémé had hetzelfde plezant servieske.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt als de ideale combi, en als je dan zo'n geweldig servies hebt om het op te presenteren, is het toch het niet te weerstaan!?

  BeantwoordenVerwijderen
 3. haha, dat servies heeft mijn oma ook staan... past perfect bij een koffiekaastaart!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Het servies is een vondstje uit de kringloopwinkel. En van royal boch dan nog wel. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen