woensdag 11 mei 2011

Olé 't is taboulé!

Rond deze tijd begint het te kriebelen bij mij. Dan heb ik echt zin in pure smaken, en liefst niet te veel poespas. Heel veel groenten komen nu in seizoen, en daar moeten we van profiteren, vind ik. Met taboulé (of tabouleh) kan dat perfect. Veel tijd en werk kruipt daar niet in, 't is gemakkelijk om mee te nemen naar het werk of de les én 't is nog eens gezond op de koop toe.


tabouleh


Wat mag daarin?

250 g quinoa of bulgur (mijne was een mengeling van bulgur en rijst)
1 komkommer
1 granaatappel
1 chilipepertje
1 rode paprika
10 kerstomaatjes
3 lenteuitjes
1 pak feta (250 g)
1/2 bussel platte peterselie
4-5 takjes munt
15 wilde asperges (optioneel) of gewoon groene (optioneel)
1 citroen (sap en zeste)
olijfolie
peper en zout


Kook de quinoa of bulgur volgens de aanwijzingen op het pak in gezouten water. Giet af en doe in een grote kom.

Snij de komkommer en de paprika in blokjes, hak de lente uitjes en de chili fijn en doe alles bij de bulgur.

Neem een schaaltje en snij daarboven de granaatappel in twee, knijp een beetje op de vrucht zodat de zaadjes komen los te zitten. Neem een houten lepel en klop op de granaatappel. De zaadjes komen nu makkelijk uit de vrucht. Vis er de witte stukjes uit en doe de pitjes bij de taboulé.

Blancheer de asperges en hak ze fijn. Deze mogen ook bij het slaatje.

Hak de munt en de peterselie fijn en doe deze samen met de geraspte schil van citroen bij de rest. Verbrokkel nu de feta over de taboulé. Maak een vinaigrette van olijfolie, het citroensap, peper en zout. Roer onder de taboulé en 't is klaar!

Echt genieten jong!

10 opmerkingen:

  1. en een superchique 'a la Goossens' presentatie hoor ! Ja wordt een echte pro, zowel qua koken als fotografie. :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Elke keer krijg je het weer voor elkaar om het water in mijn mond te doen lopen op een moment van de dag dat ik normaliter niet moet denken aan een uitgebreide maaltijd....
    Fijne dag
    Petra

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Waar vind jij in deze tijd van 't jaar nog granaatappels? Ik dacht dat die alleen in de winter te verkrijgen waren?

    BeantwoordenVerwijderen
  4. dundelais en ze waren superzoet...

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Met rijst?? Da's wel kei-ingewikkelde taboulé zunne. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Wat een schitterende presentatie! Je kunt niet aleen mooi fotograferen, maar je styling is ook perfect!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Susan van der Meijden11 mei 2011 20:20

    Goede foto!!

    BeantwoordenVerwijderen