Ik ben hier weer met mijn fruit in de salade. Maar ja, ik vind dat nu eenmaal lekker, dus ik volhard in de boosheid. Nog een geluk dat er niet veel werk aan is, aan zo'n vitaminebommetje. Oh ja, en lekker, dat is het ook.
Wat doe ik erin?
1 grote venkelknol (of 2 kleine)
1 à 2 appels type granny smith
4 takjes van het venkelgroen
3 à 4 eetlepels lightroom
4 eetlepels appelsap
2 eetlepels notenolie
2 eetlepels citroensap
1 eetlepel witte balsamico azijn
peper en zout
Rasp de venkelknol met de grofste rasp die je hebt. Snij de appels heel fijn (allumettes). Doe beide in een kom en sprenkel er het citroensap over. Maak een dressing van de room, appelsap, notenolie, azijn, peper van de molen en zout. Giet over de salade en werk af met de takjes venkelgroen.
Je kan deze salade ook wat voller maken door een groot bord te nemen, daarop spinazieblaadjes te leggen. In het midden doe je de appel-venkelsalade en daarop preischeutjes. Heel mooi qua presentatie.
Buon appetito!
kwou u eventjes laten weten, dat ik deze week drie van je recepten gemaakt heb, mijne vent houdt nu terug van mij! bedankt ;-)
BeantwoordenVerwijderenHuwelijken redden is mijn specialiteit. ;-)
BeantwoordenVerwijderenLOOOOOOOL
BeantwoordenVerwijderenZiet er heerlijk uit! Ik doe ook vaak rozijntjes bij mijn appel+groente-slaatjes, ook zo lekker.
BeantwoordenVerwijderen