zaterdag 28 mei 2011

Pasta met zalm, erwtjes, ruccola en (light)room.

Niets is leukers om te genieten van een heerlijke maaltijd en tezelfdertijd het gevoel hebben dat je gezond eet. Dat gevoel overheerst heel sterk bij deze pasta. Hij is fris, smaakvol en licht verteerbaar. Zeker als je lichtroom gebruikt. Het receptje heb ik gehaald uit de Foodies van deze maand.


IMG_3858


Wat mag daar allemaal in?

100g pasta per persoon (type penne, rigatone, schelpjes...)
150g zalm per persoon (zonder vel) (in blokjes gesneden)
150g doperwtjes
100g ruccola
20 cl (light)room
sap van 1/4de citroen
peper en zout
muskaatnoot


Kook de pasta in ruim gezouten water volgens de aanwijzingen op het pak. Schep met een pollepel zo'n 4 minuutjes voor het einde 15 cl kookwater af en hou opzij. Doe er de doperwtjes bij en laat tot het einde meekoken. Giet de pasta en de erwtjes af en spoel eventjes met koud water.

Zet de pan terug op het vuur, doe er het opzij gehouden kookwater in en breng aan de kook. Giet er de room bij, het sap en de blokjes zalm. Laat 3 minuutjes koken, doe er de pasta en de erwtjes bij en laat nog eventjes opwarmen. Kruid met peper, zout en muskaatnoot. Roer er de ruccola onder en serveer.


IMG_3855

Genieten maar!

1 opmerking:

  1. Leuk!!! Ik heb het zelf deze week ook gemaakt, zag er heerlijk en gezond uit in de foodies nietwaar. Maar uiteindelijk heb ik behoorlijk wat room moeten toevoegen om toch een soort saus te hebben. Maar uiteindelijk was het een lekker zomers gerecht!

    BeantwoordenVerwijderen