dinsdag 24 mei 2011

Zalm met een korstje...

Zalm en bladerdeeg gaan perfect samen, wat je er ook mee doet. Veel werk is er niet aan, het lijkt alleen maar zo. Als dat geen moment is om thuis eens goed te scoren. Wij hebben hier slaatje bij gegeten, en deze worteltjes. En geloof me, 't was stil aan tafel.


stuffed salmon with a crust


Wat hebben we nodig?

1 zalmfilet per persoon (+/- 150 g per persoon)
boter of philadelphia (natuur) > beide zijn optioneel
allerhande kruiden + peterselie (vers of diepvries)
1 vel bladerdeeg (kant-en-klaar)
1 ei
peper en zout


Leg de helft van de visfilets in een vuurvaste schotel.

Was de tuinkruiden (ik heb peterselie, salie, dragon, munt, dille en tijm gebruikt) en hak ze fijn.

Nu heb je de keuze, ofwel gebruik je boter of philadelphia ofwel helemaal niets. Als je boter of de kaas gebruikt zal de zalm sowieso wat sappiger zijn. Dus maak de boter een beetje zacht en roer er de kruiden onder. Doe de mengeling op de zalmfilets die in de schaal liggen.

Gebruik je geen boter of kaas dan verdeel je er gewoon de kruiden over. Leg nu de rest van de filets op de kruiden/boter/philadelphia. Kruid de bovenliggende filets met peper en zout.

Neem het vel bladerdeeg en bedek er de vis mee. Snij de uiteinden af en maak 3 fijne inkervingen in het deeg zodat de stoom weg kan tijdens het bakken.

Klop een ei los en bestrijk hiermee het bladerdeeg. Zet de zalm in een voorverwarmde oven gedurende een 20-tal minuutjes in een voorverwarmde oven op 190° tot dat de zalm begint te geuren en de bladerdeeg mooi goudbruin ziet.


Hier ga je echt van genieten! Of je nu voor de light versie gaat of niet!

7 opmerkingen:

  1. Volgens mij scoort gij thuis elke dag!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Heb dit nu al voor de derde keer gemaakt en het is dus gewoon overheerlijk! Denk eraan dit zelfs op kerstdag te serveren voor de schoonouders!
    Bedankt voor je recept

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Gisteren gemaakt en gescoord! Vanaf nu denkt iedereen dat ik kan koken :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Veгy гapidly thiѕ websitе will bе famοus
    amid all blogging visitors, ԁue to it's fastidious content
    Also visit my web blog ... click the next web site

    BeantwoordenVerwijderen
  5. Dat ziet er goed uit! Ik ben niet zo goed in koken nog, nu steeds meer aan het uitproberen.
    Mag ik vragen als je boter gebruikt, dan roomboter of wat anders? En hoeveel?
    En ik zie dat de kruiden tussen de zalm zit, snij je de zalm dan door en daar tussen dan de kruiden en dan op elkaar leggen?
    Leuke site dit.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Ja da's altijd roomboter. De kruiden en boter liggen tussen twee filets.

      Verwijderen