Balsamico en aardbeien, dat zijn twee handen op een buik. Dat gaat gewoon ongelooflijk goed samen. Dit dessert op basis van mascarpone en verse aardbeien met een vleugje balsamico is echt een topper.
Wat draaien we erin?
1 bakje aardbeien (1/2 kilo)
250 g mascarpone
2 flinke eetlepels suiker
sap van 1 citroen
15 cl room
1 eetlepel balsamico azijn
1 eetlepel cointreau (of andere sinaasappellikeur)
1 zakje vanillesuiker (10 g)
Spoel de aardbeien eventjes onder water. Haal er met een mes de hoedjes vanaf. Hou 4 aardbeien apart. Doe de helft van de aardbeitjes in een hoge kom of blender. Voeg hierbij de balsamico, likeur, vanillesuiker, en 1 koffielepeltje citroensap. Mix tot een papje en zet weg in de koelkast.
Klop de suiker, citroensap en mascarpone tot je een luchtig mengsel hebt. Neem de andere helft van de aarbeien en plet ze met een vork tot je brokken hebt. Dit mag bij de mascarpone. Giet de room in een zuiver kommetje en klop op tot mayonaisedikte. Roer onder het mascarpone mengsel.
Neem nu 4 schaaltjes. Schep wat saus in de kommetjes en lepel hierover de mascarpone. Versier de schaaltjes met de apart gehouden aardbeitjes. Zet de dessertjes minstens een uurtje in de koelkast zodat het kan opstijven.
Smakelijk!!!!
Niemand? Allez dan zal ik ze maar alleen opeten. ;-)
BeantwoordenVerwijderennjamnjam! kan je de sinaasappellikeur vervangen door iets niet-alcoholisch voor de zwangeren onder ons? Merci! babsie*
BeantwoordenVerwijderenGewoon weglaten. ;-)
BeantwoordenVerwijderenallé, had dat gezegd dat je ze zou brengen om op te eten !
BeantwoordenVerwijderenWaarom lees ik dit nu pas?
BeantwoordenVerwijderenMm, njammie!
BeantwoordenVerwijderenVandaag maakte ik je mangofool, en ik mengde de slagroom ook met mascarpone.
De volgende keer met aarbeitjes en balsamico!
Ik zou het de volgende keer ook met mascarpone doen.
BeantwoordenVerwijderenOk, dit wil ik hebben de volgende keer!
BeantwoordenVerwijderen