woensdag 25 mei 2011

Pacmananas

Jaaaa.... de naam komt niet van mij maar van dees trees. Toen ze mijn foto op flickr zag verschijnen deed het haar onmiddellijk aan pacman denken. Dus ja, de pacmananas was geboren. Ik weet het, 't is een wreed lange inleiding voor een beetje een onnozel receptje, twee eigenlijk. Maar ja, er kan altijd iemand zijn die het niet kent hé. 't Is dus carpaccio van ananas met links piment d'espélette voor de stoere gasten en rechts met muntsuiker voor de rest.


Pinaple with Piments d'espélette and mint sugar/packmananas


Hoe doe je het?

Schil de ananas door eerst de bovenkant en daarna de onderkant van de ananas te snijden. Zet hem dan op de snijkant en snij met je mes van boven naar onder de rest van de schil eraf. Snij daarna de ananas in de lengte door en snij er het houtige middendeel eruit.

Snij daarna de ananas in fijne schijfjes en leg op een bord.


Doe een handvol muntblaadjes in een vijzel en doe er wat eetlepels (2-3 ong) witte suiker bij. Plet totdat je een groene massa hebt. Doe dit over de ananas en serveer. De kinderen zijn er echt dol op.

Voor de mensen die het liever wat pittig hebben, strooi een klein beetje piment d'espélette of chilipoeder over de ananas. Minder als op de foto hoor, dat was maar voor de sier. ;-) Da's zonder de muntsuiker, da's evident.

Smakelijk!

4 opmerkingen:

 1. oeps blij dat het maar voor de sier is die hoeveelheid piment d'espelette, het oog wil ook wat hé !

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn lievelingsdessert!
  Nog lekkerder als je bij de ananas/muntsuiker nog een 'sausje' serveert van zure room met Bacardi en bloemsuiker. Mmmmmmmm.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. en kokosmelk...heel belangrijk ingrediënt voor het sauske. Was ik vergeten.

  BeantwoordenVerwijderen