donderdag 26 mei 2011

Risotto met komkommer en trostomaatjes

Rond de tijd dat je dit leest, zitten wij in betere oorden. Ergens op een pleintje, onder een plantaan met een pastis voor onze neus en een goed boek op mijn schoot. Er zijn inderdaad veel ergere dingen. Toch is er tijd voor een receptje. Een risotto dit keer, met slechts een minimum aan ingrediënten, maar met een maximum aan smaak.


cucumber and cherry tomato risotto


Wat gaat daar allemaal in?


100 g risottorijst per persoon (arborio, carnaroli...)
1 liter groentenbouillon
20 cl witte wijn (droog!)
1 busseltje lente-uitjes
2 teentjes look
1 komkommer in blokjes en ontpit
10-tal kerstomaatjes of meer in blokjes en ontpit
peper
60 g geraspte parmezaan (vers!!!)
(Griekse) basilicum
2 el olijfolie


Neem een pan met dikke bodem en fruit de fijngehakte lente-uitjes en look in de olijfolie. Doe er vervolgens de rijst bij en bak tot hij glazig ziet. Blus met de witte wijn en en laat al roerend met een houten lepel inkoken.

Zet ondertussen ook de bouillon op het vuur en hou hem tegen het kookpunt. Als de witte wijn verdampt is, mag je er een pollepel bouillon bijgieten en terug al roerend laten inkoken. Blijf dit herhalen tot de rijst al dente is en er romig uitziet. Neem van het vuur en roer er de parmezaan onder. Zet het deksel op de pot en zet ondertussen de borden op tafel.

Verdeel de risotto over de borden doe er de komkommer en de tomaatjes over, kruid met de pepermolen en scheur er wat basilicum over. Serveer met nog wat geraspte parmezaan en geniet!


a little closer


Meer is het niet.

4 opmerkingen:

  1. Ziet er overheerlijk uit! Hier thuis heb ik een aantal grote risottoliefhebbers, deze probeer ik zeker eens uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Geniet er van!... ben benieuwd naar dat goede boek... en je reiservaringen mag je ook altijd delen hoor... iaiaiai wat zijn we toch gulzig...

    BeantwoordenVerwijderen
  3. The perfect summer dish... Geniet van de zon en de Pastis!

    BeantwoordenVerwijderen