vrijdag 27 mei 2011

Rigatoni met geroosterde tomaatjes en paprika en mozarella

Ik heb een missie deze week: alles wat in mijn frigo ligt te verkommeren of te flirten met de vervaldatum, moet opgepeuzeld worden. Pasta is daar een heel dankbaar hulpmiddel voor. Ik had nog een zakje mozarellaballetjes liggen, twee verpieterde paprika's en kerstomaatjes die stilletjes aan last begonnen te krijgen van progeria. Hup in de pasta dan maar, en geef toe, het resultaat mag gezien worden.


pasta with grilled tomatoes and ruccola


Wat heb ik uit de frigo gehaald?

1 potje kerstomaten (250 g)
3 teentjes look (fijngehakt)
1 rode paprika
1 gele paprika
1 zakje mozarellabolletjes (of 1 à 2 gewone bollen)
3 el pijnboompitten
2 handjes ruccola
1 klein handje basilicum
olijfolie
peper en zout
100 g rigatoni per persoon (of andere pasta)


Snij de paprika's in 4 en haal er de zaadlijsten uit. Let ze met de velkant naar boven op een ovenplaat, besprenkel met wat olijfolie en zet ze onder de gril tot het vel bijna helemaal zwart ziet. (7 à 8 minuutjes) Let op! Het vruchtvlees moet wel nog sappig zijn. Doe ze na het bakken meteen in een diepvrieszakje en zip het dicht. Laat zo afkoelen. Wanneer ze lauw zijn, kun je het vel er makkelijk afhalen. Spoel de paprika's zeker niet af want dan gaat de smaak verloren! Snij ze vervolgens in reepjes van een 1/2 cm dik.

Zet een grote pastakookpot op het vuur met daarin ruim gezouten water en breng aan de kook. Kook de pasta volgens de aanwijzingen op het pak.

Was de tomaatjes en giet ze in een ovenschaal, besprenkel met wat olijfolie, en zout en doe er de look over. Kruid met peper en zout. Zet dit zo'n 10 minuutjes in de oven op 185 graden.

Neem een pannetje en doe hierin de pijnboompitjes (geen vetstof bijdoen!!!), zet op het vuur en laat ze mooi bruin kleuren. Haal van het vuur.


Neem een grote kom en doe hierin alle ingrediënten (paprika's, tomaatjes, pijnboompitjes, mozarellaballetjes, ruccola en pasta) en roer voorzichtig alles om. Verdeel over de borden.

Giet nog een straaltje olijfolie erover en scheur nog wat blaadjes basilicum om het af te werken. Nog een beetje peper van de molen en klaar!

3 opmerkingen: