vrijdag 20 mei 2011

Exotische worteltjes met sinaasappel

Ja hoor, hier ben ik weer. Ik kan het echt niet laten, maar ja groenten en fruit zijn nu eenmaal mijn favoriete combo. Deze worteltjes zijn op z'n lekkerst koud en gaan perfect samen met vis of kip. Je kan de sinaasappelpartjes op het einde gewoon weglaten als je dat niet zo lekker vindt.


Carrots in orange juice


Wat zwieren we erin?

1 bussel jonge wortelen
2 teentjes look
1 el olijfolie
3 sinaasappelen
8 griekse olijven
1 kl kurkuma
1/2 kl bruine suiker
peper en zout
1/2 bosje koriander


Was en schrob de worteltjes schoon en snij in schijfjes van 3 mm. Pel de look en snij ook in schijfjes. Pers 2 van de 3 sinaasappelen. Stoof de worteltjes samen met de look en de kurkuma in de olijfolie gedurende 2-3 minuutjes. Blus met het sinaasappelsap en doe er de suiker bij. Laat 20 minuutjes koken. Haal van het vuur.

Ontpit ondertussen de olijven en roer onder de worteltjes. Laat de wortelen volledig afkoelen. Hak de koriander fijn en roer onder de wortelen.

Neem nu de resterende sinaasappel en schil deze 'à vif'. Da's gewoon de bovenkant en onderkant van de sinaasappel afsnijden, en daarna de zijkanten tot het vruchtvlees helemaal blootligt. Neem nu de sinaasappel in je hand en snij de partjes van tussen de vliesjes.

Roer de partjes onder de wortelen en serveer met kip of vis. Smakelijk!

1 opmerking: