zaterdag 21 mei 2011

Radijsjesalade voor op de boterham

Poepsimpel, verfrissend en gezond. Meer moet dat echt niet zijn. Deze salade voelt zich het best tussen wat stokbrood of sandwiches. Dit receptje komt uit de Libelle Lekker. Enjoy!


Radishes salad


Wat gaat erin?


1 bosje radijsjes
1 bosje lente-uitjes
250 g platte kaas (kwark)
150 g yoghurt natuur
peper en zout


Hak de radijsjes en de lente-uitjes fijn en laat ze goed uitlekken (liefst in een zeefje of zo en dat gedurende minstens een half uurtje).

Meng ondertussen de platte kaas en de yoghurt en kruid met peper en zout. Als de radijsjes goed zijn uitgelekt kan je alles mengen. Zet de salade minstens nog een half uurtje in de koelkast alvorens je ze serveert.


Radishes salad

2 opmerkingen:

  1. Ik maak vaak iets soortgelijks, en smeer dat dan op een plak (liefst oude) kaas. Ik ben namelijk een echte kaasliefhebber, én een echte radijsjesliefhebber. Zo fijn dat het zo lekker combineert!
    Deze ga ik binnenkort ook eens proberen, dank je!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Bedankt...lekker!
    Toevallig heb ik nog radijs en lenteui in de keuken liggen ;)

    BeantwoordenVerwijderen