woensdag 1 augustus 2012

Dag 27: pimp your steak.

Als je jezelf op dieet zet dan moet je soms wel eens improviseren. Want sauzen zijn nu toch eventjes uit den boze. Dus zijn we creatief geweest met... witte bonen. Maar echt, da's lekker jong met wat look en rozemarijn. Paste perfect bij de (bio)steak. Je zal vast wel denken "ugh da's echt niets voor mij", maar je moet het eens proberen. 't Was ook aan de andere kant van de tafel een grote hit. Ik heb er ook nog een tomatensalade bijgeserveerd. Hm hm hm!


witte bonen provençale


Wat heb je nodig voor 2 personen?

1 blik witte bonen (400 g)
1 el verse rozemarijn, fijngehakt
1 à 2 teentjes look
1 el olijfolie
peper en zout


Giet de bonen af en spoel ze eventjes onder stromend water. Doe de olijfolie in een steelpannetje en doe er de bonen bij. Pers er de look over uit en strooi er de rozemarijn over. Plet wat bonen met een aardappelstamper. Doe er 3 el water bij. Kruid met peper en zout. Haal van het vuur als de bonen volledig opgewarmd zijn.

Za-lig bij een steak of lamskoteletjes.

Smakelijk!



Ann

6 opmerkingen:

  1. Super hoe ne mens inventief wordt als hij andere dingen op de menu zet hé. Ik maak de bonen met verse salie.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Leuk idee, ga ik sebiet eens proberen :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben geen vleeseter maar die foto doet mij 'ne steak' op mijn boodschappenlijstje zetten!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ik maak dit vanavond! Hopelijk ziet 'en smaakt' het zo lekker als jou bereiding. Thx voor dit simpele receptje!

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. 'k Wil snel nog even meegeven dat de witte bonen echt wel héél lekker waren. Ik heb er zelf verse salie bij versnippert ipv de rozemarijn maar niettemin voor herhaling vatbaar. ZO LEKKER! :-)

      Verwijderen
    2. Niet te doen hé! Ik weet het. 't Was ook voor mij een echte verrassing!

      Verwijderen