woensdag 11 mei 2011

Fluweelzachte radijsjessoep

Wie had ooit gedacht dat je van radijsjes soep kon maken. Ik niet. Maar ik zag dit receptje in 'Goed Gevoel' staan en ik dacht, dat moeten we proberen. Zo gezegd zo gedaan, en ja hoor 't is echt lekker. Ik heb wel de opgeklopte room vervangen door Griekse yoghurt, da's even lekker en minder werk.


radijsjessoep/radishes soup


Wat heb je ervoor nodig?

1 bosje radijsjes (met loof!)
3-4 lente-uitjes
1 klontje boter of olijfolie
1 liter water
1 potje griekse yoghurt (125 g is voldoende)
1 koffielepel mierikswortelpasta of wasabi
peper en zoutSnij het loof van de radijsjes en was het grondig (jawel het loof). Was ook de radijsjes en hou 1/3 apart voor de garnering. Hak de uitjes fijn en stoof ze gedurende 3 minuutjes in de boter. Zorg ervoor dat ze zeker niet bruin worden. Giet er de liter water bij, kruid met peper en zout en laat koken. Voeg er het radijsjesloof bij en de rest van de radijsjes. Laat 8 minuutjes koken.

Pureer de soep met de mixer of in een blender. In een blender heb je wel een veel fijner resultaat. Proef en kruid bij indien nodig. Zet weg in de koelkast en laat koud worden.

Doe de yoghurt in een potje en meng samen met de mierikswortel of wasabi. Snij ook de opzijgehouden radijsjes in schijfjes.

Serveer de koude soep met een eetlepel yoghurt en wat schijfjes radijs. Echt lekker bij warm weer. Als je geen geduld hebt, kan je de soep ook warm eten, geen probleem.

Da's nu eens gezond genieten sè.

7 opmerkingen:

 1. Oh, dat moet ik opschrijven! We hebben hier een paar rijtjes radijsjes gezaaid en kregen al te horen dat dat voor ons tweetjes veel te veel zal zijn (nu ja, als ze allemaal uitkomen en zo), dat we ze al snel beu zouden zijn, dus recepten om radijzen anders dan in een slaatje op te krijgen zijn welkom...

  BeantwoordenVerwijderen
 2. dat is een receptje dat ik ga bijhouden sé !

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik heb ze geprobeerd, maar ik vond het heel erg vies. Ik denk dat ik er wat te weinig radijsjes en te veel loof in gedaan heb, want het was nogal waterachtig... Ofwel is het gewoon mijn ding niet, dat kan ook :).

  BeantwoordenVerwijderen
 4. amai, 't is de dag van de kritiek vandaag. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Al een geluk dat ik het receptje niet zelf bedacht heb. ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ja lap seg!
  Ik wou ze morgen te maken, maar had het recept nog maar half-en-half gelezen.
  Nu ligt het loof bij de konijnen, enfin, zit het al in de konijnen.

  BeantwoordenVerwijderen