't Was al een tijdje geleden dat ik dit nog klaargemaakt heb, en ik weet eigenlijk niet waarom want 't is ongelooflijk lekker én makkelijk.
Wat mag erin?
Olijfolie
600 g mager gehakt
1 stevige venkelbol
3 teentjes look
1 ajuin
1 blik gepelde tomaten in stukjes
3 verse tomaten
rozemarijn
peper en zout
Hak de venkel, ajuin en look fijn en fruit in wat olijfolie in een anti-aanbakpan. Laat een 10-tal minuutjes sudderen en voeg indien nodig een beetje water toe. Doe nu het gehakt bij de venkel en bak rul.
Wanneer het gehakt mooi is aangebakken, mag je er de tomatenblokjes en de verse (in stukken gesneden) tomaten bij doen. Kruid goed met peper, zout en rozemarijn. Laat een 15-tal minuutjes trekken.
Dit is lekker met patatjes uit de oven met rozemarijn, of gewoon met een slaatje en wat stokbrood. Zet gewoon de pan op 't tafel en dep de saus met je brood. Hmmmmmmmm.
goh, amai, ...
BeantwoordenVerwijderendat ziet er weer geweldig uit ... moest je ooit van plan zijn een kookboek uit te geven met deze superrecepten en prachtige foto's, laten weten he, ik bestel er direct eentje!
ik moet straks onder 't mes en moet nuchter blijven, ja nu jouw blog lezen is echt wel een kwelling !
BeantwoordenVerwijderenZiet er alweer lekker uit en zo makkelijk! Moet ik echt eens uittesten :).
BeantwoordenVerwijderenBedankt! Dat ga ik ook zeker eens uitproberen!
BeantwoordenVerwijderendit ga zeker en vast eens uitproberen. Ik maakte eigenlijk nog NOOIT venkel, en dit stoofpotje ziet er overheerlijk uit!!!
BeantwoordenVerwijderen't is dat ik dit weekend niet hoef te koken...
BeantwoordenVerwijderenZiet er erg lekker uit.
BeantwoordenVerwijderenKan ik er ook lamsgehakt voor gebruiken?
@madebykaren, aangezien het allemaal ingrediënten zijn die goed bij lam gaan, denk ik van wel ja. ;-)
BeantwoordenVerwijderenoh fijn, een recept met venkel!
BeantwoordenVerwijderenk
Zucht, zelfs uwen foto is om op te eten.
BeantwoordenVerwijderenDit heb ik deze middag klaargemaakt, en het was echt superlekker. Ook alle 4 de kinderen vonden het de max, dus dit zal wel vaker klaargemaakt worden. Dankjewel :-)
BeantwoordenVerwijderenVrijdag gemaakt en goedgekeurd! Ik heb alleen nog wat cayennepeper toegevoegd om het wat pittiger te maken, maar het is een topreceptje! Wij aten het met rijst, maar het lijkt me ook heerlijk als pastasaus.
BeantwoordenVerwijderenSuperreceptje! Heb het klaargemaakt, heeft gesmaakt!
BeantwoordenVerwijderen