donderdag 10 februari 2011

Wok away, wok away... I will follow

Tegen een lekkere wok zeg ik nooit nee. Dit keer is het een pittige roerbakschotel met udon noedels, scampi en chinese kool. Het receptje is voor twee.


udon noodles with scampi and chinese cabbage


Wat kletsen we erin?


Udon noedels (te verkrijgen in o.a. Delhaize)
250 g scampi's
1/2 chinese kool
2 wortelen
3 cm gember
2 teentjes look
1/2 chilipeper (of 1 eetl Thaïse pikante wokolie)
3à4 lente uitjes
1/2 bosje koriander
2 eetlepels geroosterde sesamzaadjes
2 eetlepels wokolie (de Chinese)
3 eetlepels sojasaus (de Japanse)


Kook de noedels volgens de aanwijzingen op het pak. Giet af, spoel kort met koud water en zet weg.

Hak de look fijn, en snij de gember en de chili in fijne schijfjes. Doe de olie in een hete wokpan en fruit de look, gember en chili. Snij de wortelen en de chinese kool heel fijn en doe bij de rest. Bak tot de wortelen bijna gaar zijn. Doe er vervolgens de scampi's, de noedels en de sojasaus bij. Goed roeren. Als de scampis rozig zien, zijn ze klaar.

Verdeel over de twee borden en bestrooi rijkelijk met fijngehakte lente uitjes, koriander en de geroosterde sesamzaadjes.


Hoe rooster je sesamzaadjes? Je doet ze gewoon droog in een pannetje en zet dat op het vuur. Na een minuutje beginnen de zaadjes te verkleuren en zijn ze klaar. Zo makkelijk is het.

Smakelijk!

11 opmerkingen:

  1. aargh, weer een fantastisch receptje en fotootje!
    en de titel is grappig!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ideaal, ik heb nog een halve Chinese kool in de koelkast liggen, dus die belandt in dit wokgerechtje binnenkort!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Het is echt heel lekker. Wederhelft vond het m'n beste wok ooit. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  4. O, er zit net een chinees koolke in het groentenpakket! Waarmee ik niet wist wat te doen :).
    Merci!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. haha ... De titel, ik zong dat als kind echt zo. Wist ik veel.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Ohja, we hebben de wok inderdaad getest vorige week en het was lekker!

    BeantwoordenVerwijderen
  7. Wat is de beste en makkelijkste manier om Chinese kool te wassen zodat in de wok geen water komt? Moet de kool gewassen worden of is het voldoende de buitenste bladeren te verwijderen?

    BeantwoordenVerwijderen
  8. Idd heel lekker. Kmoet de volgende keer alleen iets minder gul zijn met de sojasaus. Tzal hier nog op tafel komen!

    BeantwoordenVerwijderen