dinsdag 1 februari 2011

Smaakvol slaatje met palmhartjes en grijze garnalen.

Hoe kan je de februari-maand beter beginnen dan met een fantastisch slaatje? Als je dit één keertje gemaakt hebt, dan wil je niets anders meer. En er is zo goed als geen werk aan.


grey shrimp salad with palm hearts and avocado


Ziet er goed uit hé. Wil je ook weten hoe ik het maak?


Voor twee:


1 zakje luie wijven kropsla of gemengde sla
150 g grijze noordzee garnalen
1 blik of bokaal palmharten
1 à 2 avocado's
1 eetlepel fijngehakte peterselie
sap van 1 citroen
2 eetlepels zonnebloemolie
1 koffielepel dijonmosterd
peper en zout


Snij de palmhartjes in schijfjes, schil de avocado's, haal er de pit uit en snij het vlees in blokjes. Doe de sla in een kom, samen met de avocado, palmhartjes en grijze garnaaltjes.

Maak een dressing van het sap, de zonnebloemolie, de dijonmosterd, peper en zout. Doe er als laatste de peterselie bij. Roer goed en overgiet de salade met de dressing.

't Is wel geen slaatje die je lang kan bewaren, dus best direct opeten.


Smakelijk hé.

3 opmerkingen:

  1. al helemaal een zomers gevoel met deze ingrediënten !
    Ik pel deze pareltjes altijd zelf onder het waakzame oog van 2 grote fans :-)
    http://zsazsazsujuwelen.blogspot.com/2010/08/fresh-from-sea.html

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Vanavond uitgeprobeerd en ongelofelijk lekker bevonden! Morgen gaan we voor het parmahamslaatje. Mmmh!

    BeantwoordenVerwijderen