zaterdag 11 december 2010

Broccolisoep met blauwe kaas

Eigenlijk lust ik geen broccoli, en ook geen blauwe kaas. Maar broccolisoep met stilton vind ik dan weer subliem. En deze soep is bijzonder rap gemaakt, wat ook altijd mooi meegenomen is. Bovendien proeft ze heel 'feestelijk' wat ze ook ideaal maakt om op te dienen tijdens de kerstdagen.

broccoli soup with stilton

Ingrediënten:

1 struik broccoli (ongeveer 300 à 400 gr)
1 grote ui
1 aardappel (in blokjes gesneden)
1 liter groentenbouillon
50 g stilton (of andere goed doorsmakende blauwe kaas)
peper en zout
1 eetlepel olijfolie

Om te serveren: nog een paar brokjes blauwe kaas en een geutje lightroom

Snij de ui in grove stukken en fruit ze in de olijfolie gedurende 5 minuutjes tot de ui mooi glazig is. Doe er vervolgens de aardappel bij, en laat nog een minuutje of twee meestoven. Overgiet met de groentenbouillon. Laat 15 minuutjes zachtjes koken. Snij ondertussen de broccoli ook in kleine stukken. Doe na 15 minuutjes de broccoli bij de soep en laat 5 minuten meekoken (niet veel langer anders verliest het zijn mooi groene kleur). Mix de soep en kruid indien nodig bij met peper en zout.


Serveer met een scheutje room en wat brokjes blauwe kaas.


Enjoy!

7 opmerkingen:

  1. Wat een wow-blauw op de achtergrond. Ziet er allemaal heel smakelijk uit.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Dankje, 't is inpakpapier van bij de hema. ;-) De soep zelf is echt een aanrader!

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Die Hema toch, doet het hem weer :)
    Wij eten hier (toevallig) al drie maandagen op een rij witloof met blauwe kaas, ook een succesnummer! Gaargebakken, gevuld met een beetje kaas en dan in een bladerdeegjasje in de oven, of witloofsoep met een beetje blauwe kaas.
    Echt jummie!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. morgen een pastaatje verzinnen met de rest van de kaas, zal ook wel lekker zijn. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen
  5. LOL de truc met het inpakpapier! Altijd handig hè als ge verschillende achtergrondjes wilt.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. 'n Beetje bicar (natriumbicarbonaat) in de soep doet de broccoli z 'n smakelijk groene kleur behouden. Heb er net verse gemaakt. Met bicar :-)

    BeantwoordenVerwijderen
  7. ah, merci voor de tip octopoes. En als de soep niet meer lekker is, kan ik er toch nog mijn koper mee kuisen. ;-)

    BeantwoordenVerwijderen