Deze kunstzinnige madam had me dit receptje warm aanbevolen. 't is poepsimpel, maar oh zo lekker bij een wijntje. De geur moet je maar voor lief nemen.
Hoe maak je het?
4 knoflookbollen
olijfolie
water
Snij met een scherp mes de bovenkant van de lookbollen af, zodat alle teentjes tevoorschijnkomen. Bestrijk de bovenkant met olijfolie.
Neem een vuurvaste schotel en giet daar water in tot zo'n 2,5 cm. Zet de knoflookbollen met de gesneden kant naar boven in de vuurvaste schotel. Laat 45 minuten tot een dik uur bakken in de oven. Controleer of de knoflook goed zacht is.
Je kan de knoflook smeren op een broodje. Smakelijk!
en dat brood op de achtergrond ziet er ook
BeantwoordenVerwijderenmega smakelijk uit !
Mmm, doet me denken aan de kip met veertig (jaja, 40!) lookteentjes die mijn moeder soms maakt. Daar eten we ook altijd stokbrood bij om de look op uit te smeren. Je kan geroosterde look trouwens ook gebruiken om vlees mee in te smeren voor je het bakt, geeft een heerlijk aroma!
BeantwoordenVerwijderenOp welke temperatuur zou dit in de oven moeten? Alvast bedankt!
BeantwoordenVerwijderen190°c.... 't is er duidelijk aan te zien dat het één van mijn eerste blogpostjes was. ;-)
BeantwoordenVerwijderen:) bedankt!
BeantwoordenVerwijderenB