maandag 13 december 2010

Peerbeignets

Stress, stress, stress. De blokperiode is weer aangebroken. Om het studerende nageslacht een beetje te steunen, dacht ik aan deze peerbeignets. 't Is op 10 minuutjes klaar én 't is begot nog lekker ook.


Pear fritters

Wat heb je nodig?

2 grote rijpe peren (met gewone appeltjes gaat het ook hoor)
200 g suiker
1/2 koffielepel kaneel
150 g zelfrijzende bloem
160 ml melk
1 eetlepel zelfgemaakte vanillesuiker (of twee zakjes gekochte)
1 ei

Doe de suiker en de kaneel samen in een kom, meng goed en zet apart.

Klop het ei los in de melk. Zeef de bloem in een bowl, doe er de vanillesuiker bij en het melk/eimengsel. Roer goed met een klopper tot alle klontjes verdwenen zijn.

Schil de peren, ontpit ze en snij ze in schijfjes van 1 cm dikte.

Dop de schijfjes in het beslag tot alles mooi onder een laagje deeg zit en bak op 180° in de friteuse (zonder mandje!!!). Draai de peerschijfjes regelmatig om zodat ze overal mooi goudbruin bakken (zo'n 2 à 3 minuutjes). Haal ze met een schuimspaan uit de olie en laat eventjes uitlekken op keukenpapier. Rol de peerschijfjes in de suiker/kaneelmengeling en dien op.

Onze zuchtende... eh sorry... hard blokkende medemens zal er nog beter tegenaan kunnen als ze dit achter de kiezen hebben.


Succes hé.

1 opmerking: