Ben ik te laat om aan een blog te beginnen? Misschien wel, misschien niet. Maar je bent alvast te laat voor mijn overheerlijke carrot cake.
Het is misschien wel de makkelijkste, maar ook de lekkerste cake die ik ooit gemaakt heb.
Voor de cake:
100 g rozijnen
zeste van 1 sinaasappel
sap van ½ sinaasappel
175 g bruine suiker
175 ml zonnebloem olie of andere maar géén olijf of sesamolie
3 grote eieren (gewoon losgeklopt)
140 g fijn geraspte wortelen
175 g zelfrijzende bloem
1 koffielepel bicarbonaat
1 kl gemalen kaneel
½ kl gemalen muskaatnoot (verse is het beste).
Vooraf:
Doe de rozijntjes samen met de geraspte schil in een kommetje en laat een aantal uren weken in het sinaasappelsap. Heb je geen tijd, zet ze dan een minuutje (maximaal!) in de microgolf.
Doe de suiker, de wortelen, de olie en het losgeklopt ei in een grote bowl. Zeef er de bloem, bicarbonaat en de specerijen over en meng zachtjes met een houten lepel alle ingrediënten onder elkaar. Doe er de rozijntjes samen met het sap en de schil erbij.
Vet een vorm in (de mijne was een tulband, anders maximale doorsnede 22cm of een gewone cakevorm).
Doe het deeg in de vorm en bak in een voorverwarmde oven op 160° (warme lucht) gedurende 45 minuten (of afhankelijk van je oven).
Laat de cake afkoelen.
Voor de eventuele frosting (ik vind het er lekker bij):
100 g Philadelphia
100 g platte kaas
3 lepels bloemsuiker (gezeefd)
2 à 3 kl citroensap.
Alles goed mengen en over de afgekoelde cake strijken.
Smakelijk!
Wow dat ziet er hier heerlijk uit!
BeantwoordenVerwijderenWow! Mijn eerste comment. ;-)
BeantwoordenVerwijderenMisschien ook wel het laatste! :-)
BeantwoordenVerwijderen;-)
BeantwoordenVerwijderenIk hoopte eigenlijk op een stuk cake ;-)
BeantwoordenVerwijderenje bent niet te laat om te bloggen. helemaal niet.
BeantwoordenVerwijderen