maandag 6 december 2010

Thaise kip met groene curry

curry

Aangezien ik nog wat cocosmelk overhad van de pompoensoep gisteren, was een groene curry als lunch een logische keuze. Bovendien is het snel gemaakt, en nog lekker ook.

Ingrediënten voor 2 personen:

2 kipfilets (in stukken van 2 cm gesneden)
1 soeplepel groene currypasta (liefst verse) of naar smaak
1 soeplepel olie
1 stengel citroengras (dwars doorgesneden)
1 kleine courgette (als je Thaise vindt, zoveel te beter)
100 g boontjes
400 ml cocosmelk
1 blikje bamboespruitjes (klein formaat)
1 limoen
verse koriander
evt verse Kefir blaadjes*

Bak de kip samen met de currypasta in een anti-kleefpan gedurende twee minuutjes, zodat de kip een witte kleur krijgt (niet bruin!). Voeg er de groentjes, en het citroengras bij en overgiet met de cocosmelk. Laat tien minuutjes sudderen en doe er de bamboescheutjes bij. Pers de limoen en doe het sap bij de curry. En klaar! Serveer met een doorsmakende rijst (jasmijn bijvoorbeeld) en eventueel wat partjes limoen.


Enjoy!

*wie het geluk heeft verse kefirblaadjes (ook nog gekend als limoenblaadjes) op de kop te tikken, kan deze makkelijk invriezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen